Κυριακή 17 Μαρτίου 2013

Ασπιρίνη κατά του μελανώματος

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Χαμηλότερος κίνδυνος εμφάνισης καρκίνου του δέρματος.

Οι γυναίκες που παίρνουν ασπιρίνη σε τακτική βάση έχουν χαμηλότερο κίνδυνο να εμφανίσουν μελάνωμα, σύμφωνα με την μεγαλύτερη αμερικανική μελέτη που έχει διεξαχθεί ποτέ σχετικά με την πρόληψη και την αποτροπή της πλέον επικίνδυνης μορφής καρκίνου του δέρματος.

Οι ερευνητές, από το Stanford University School of Medicine, διαπίστωσαν επίσης ότι όσο πιο μακροχρόνια ήταν η λήψη ασπιρίνης τόσο χαμηλότερος ήταν ο κίνδυνος εμφάνισης μελανώματος.

Τα αποτελέσματα της μελέτης αναμένεται να δημοσιευθούν αυτές τις μέρες στο περιοδικό «Cancer». Όπως παρατηρεί η συγγραφέας της μελέτης Jean Tang, επίκουρη καθηγήτρια Δερματολογίας στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ, «υπάρχει έντονος ενθουσιασμός με το τελευταίο μας εύρημα. Η ασπιρίνη έχει ήδη αποδειχθεί ότι έχει προστατευτική δράση για την καρδιαγγειακή νόσο και τον καρκίνο του παχέος εντέρου στις γυναίκες.Τώρα, προσθέτουμε ακόμη ένα κομμάτι στο παζλ της πρόληψης του καρκίνου».

Τα δεδομένα για τη μελέτη προήλθαν από 60.000 Καυκάσιες, μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες ηλικίας 50 έως 79 στις ΗΠΑ. Όταν αναλύθηκαν τα αποτελέσματα, οι ερευνητές διαπίστωσαν οι γυναίκες που έπαιρναν ασπιρίνη είχαν κατά μέσο όρο 21% χαμηλότερο κίνδυνο για μελάνωμα σε σύγκριση με τις γυναίκες που δεν έπαιρναν ασπιρίνη.

Διαπίστωσαν επίσης ότι ο κίνδυνος μειώνοντας έως και 30% σε γυναίκες που έπαιρναν συστηματικά ασπιρίνη για περισσότερα από 5 χρόνια.


Πηγή: http://www.healthpress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.