Κυριακή 17 Μαρτίου 2013

Υποψήφια για τα διεθνή βραβεία του ΟΗΕ η Κρήτη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Οι δύο κινητές μονάδες προληπτικής ιατρικής, η αιτία.

Η περιφέρεια Κρήτης είναι υποψήφια για τα διεθνή βραβεία των Ηνωμένων Εθνών που απονέμονται σε φορείς που παρέχουν υπηρεσίες προς τους πολίτες.

Ήδη η περιφέρεια προκρίθηκε στον τελευταίο γύρο αξιολόγησης, αφού εκτιμήθηκε η κοινωνική διάσταση και η καινοτόμος δράση των δύο κινητών μονάδων προληπτικής ιατρικής: της Μονάδας Μαστογραφίας και της Κινητής Μονάδας Προληπτικής Οδοντιατρικής για τα παιδιά, στην Κρήτη και σε νησιά του Νότιου Αιγαίου.

Το πρόγραμμα του ΟΗΕ για τη βράβευση φορέων που παρέχουν υπηρεσίες προς τους πολίτες, έχει σκοπό να αναδείξει σημαντικά επιτεύγματα που πραγματοποιούνται παγκοσμίως. Έτσι προωθείται ο ρόλος, ο επαγγελματισμός και η προβολή φορέων παροχής δημόσιων υπηρεσιών και ενθαρρύνεται η υποδειγματική λειτουργία τους σε διεθνές επίπεδο. Η απονομή των βραβείων θα γίνει την «Ημέρα των Ηνωμένων Εθνών για τις Δημόσιες Υπηρεσίες» τον Ιούνιο.

Ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης Γιώργος Πιτσούλης, τόνισε ότι η πρόκριση της υποψηφιότητας της περιφέρειας στον τελικό για το βραβείο του ΟΗΕ «σημαίνει ότι εκτιμάται θετικά η πρωτοβουλία αυτή. Με τη συμμετοχή και τη συνεργασία όλων μπορούμε να συνεχίσουμε να προσφέρουμε τις κοινωνικές αυτές υπηρεσίες, δωρεάν, ειδικά σήμερα που η ανάγκη είναι μεγαλύτερη από ποτέ».

Παράλληλα, επισήμανε ότι οι κοινωνικές δράσεις τις περιφέρειας Κρήτης αποτελούν παράδειγμα καλών πρακτικών, σε διεθνές επίπεδο, που συμβάλλουν ουσιαστικά και συστηματικά στην ενημέρωση, αλλά και την πρόληψη σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες.



Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.