Κυριακή 17 Μαρτίου 2013

Ανάπηροι - Ταλαιπωρία - Για πόσο ακόμα;

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ένα θέμα με το οποίο ασχολούμαστε όλοι, είναι το γνωστό των ΚΕΠΑ και των... επιτροπών αναπηριών των οποίων η «σύσταση» και λειτουργία θέτει σε μια απάνθρωπη αναμονή χιλιάδες άτομα με αναπηρία με ότι αυτό συνεπάγεται (διακοπή των επιδομάτων – βοηθημάτων, και λοιπών παροχών).

Οι διαδικασίες (έτσι για να μην ξεχνιόμαστε) συλλογής και κατάθεσης των δικαιολογητικών των ενδιαφερόμενων στα ΚΕΠΑ προκειμένου να πάρουν σειρά για να περάσουν επιτροπή, είναι χρονοβόρες και η μικρότερη αναμονή μέχρι την πολυπόθητη στιγμή της επιτροπής είναι (θεωρητικά) ένα εξάμηνο, συνήθως ένας χρόνος και παραπάνω, ειδικά σε νευρολογικά περιστατικά χρόνιων παθήσεων.

Λες και οι άνθρωποι αυτοί υπάρχει περίπτωση να γίνουν καλά, υποχρεωτικά κάθε τρία χρόνια περνούν την ίδια ταλαιπωρία γιατί ΜΟΝΟ στη χώρα μας αποφεύγουμε να δώσουμε ΛΥΣΕΙΣ στα αυτονόητα.

Απεναντίας, εξαιτίας των όποιων μαϊμού συντάξεων και επιδομάτων, την πληρώνουν ΟΛΟΙ όσοι δεν φταίνε σε τίποτα, εκείνοι που πραγματικά πάσχουν.


Πριν μέρες, διαβάσαμε αυτή την είδηση.

««Ανάσα» σε συνταξιούχους με αναπηρία

Ανάσα σε περισσότερους από 50 χιλιάδες συνταξιούχους με αναπηρία αναμένεται να δώσει διάταξη που θα περιληφθεί στο νομοσχέδιο «σκούπα» του υπουργείου Εργασίας που πρόκειται να κατατεθεί στη Βουλή εντός του μηνός.

Με τη νέα ρύθμιση επιδιώκεται να δοθεί λύση στο πρόβλημα της αναστολής της χορήγησης της σύνταξης αναπηρίας ή του προνοιακού επιδόματος στους ασφαλισμένους του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ με αναπηρία, κατά τη διάρκεια της πολύμηνης αναμονής για την επανεξέτασή τους από τις αρμόδιες υγειονομικές επιτροπές.

Το περιεχόμενο της ρύθμισης, είχε αναπτύξει τον περασμένο Νοέμβριο στη Βουλή, ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτης, απαντώντας σε ερώτηση της βουλευτού Λακωνίας Φεβρωνίας Πατριανάκου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ε-ΜΠΕ, θα εξακολουθεί να χορηγείται η σύνταξη αναπηρίας στους συνταξιούχους με ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 67%, για ένα εξάμηνο μετά τη λήξη του σχετικού δικαιώματός τους. Θα χορηγείται ακόμη για ένα εξάμηνο, δικαίωμα ιατρικής περίθαλψης, το οποίο θα παρατείνεται εφόσον διαρκεί η ασθένεια.

Αντίστοιχα, οι ασφαλισμένοι στους οποίους έχει διαγνωστεί ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 50% από την πρωτοβάθμια επιτροπή, θα λαμβάνουν ποσό που αντιστοιχεί στο 50% της προσωρινής σύνταξης χωρίς να χρειάζεται να αναμένουν, σε περίπτωση προσφυγής, τη δευτεροβάθμια υγειονομική κρίση.

Επίσης, όσοι ασφαλισμένοι έχουν καταθέσει αίτηση χορήγησης σύνταξης λόγω αναπηρίας και έχουν το δικαίωμα, σύμφωνα με το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο, να λαμβάνουν προσωρινή σύνταξη θα λαμβάνουν ποσό που αντιστοιχεί στο 50% της προσωρινής σύνταξης.

Δίνεται, τέλος, το δικαίωμα στους γιατρούς του Ειδικού Σώματος να αποφαίνονται για την επ' αόριστον διάρκεια της αναπηρίας εφόσον διαπιστώνουν ότι είναι μόνιμη και μη αναστρέψιμη, όπως π.χ. σε περιπτώσεις υπερηλίκων που λαμβάνουν επίδομα απολύτου αναπηρίας και είναι μονίμως κλινήρεις ή πάσχουν από άνοια, Αλτσχάιμερ κλπ.»

ΑΚΟΜΑ να έρθει στη βουλή αυτή η ριμάδα αυτή διάταξη.

Ακόμα μια παράταση της ταλαιπωρίας των αναπήρων.

Είναι τόσο δύσκολο να δοθεί επιτέλους λύση;

Τι περιμένουν πια;

Αυτό το χαλί ΜΟΝΟ στη χώρα μας συμβαίνει.

ΘΑ κατατεθεί, ΘΑ δοθεί λύση, ΘΑ…..

Με το ΝΑ και με το ΘΑ, έσπειραν και δεν θέρισαν λέει η παροιμία.

Καλές οι «ερωτήσεις», καλές και οι «απαντήσεις», μόνο που μένουν εκεί.

Με το «πάσο» τους οι άνθρωποι, δεν βιάζονται, άλλωστε το ζόρι δεν το έχουν αυτοί.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.