Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

Μικρές δόσεις άσκησης βελτιώνουν τον αυτοέλεγχο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ερευνητική ομάδα από το Πανεπιστήμιο του Άμστερνταμ ανέλυσε 19 σχετικές μελέτες.

Όσοι υποκύπτουν εύκολα στον πειρασμό και δυσκολεύονται να κρατήσουν τον έλεγχο, ίσως μπορέσουν να ενισχύσουν την αυτοσυγκράτησή τους με μικρές δόσεις άσκησης, υποστηρίζεται σε ανάλυση που δημοσιεύθηκε στην British Medical Journal.

Η ερευνητική ομάδα από το Πανεπιστήμιο του Άμστερνταμ ανέλυσε 19 σχετικές μελέτες που δημοσιεύθηκαν έως και τον Απρίλιο του 2012. Οι έρευνες εστίαζαν στην επίδραση που έχουν τα μικρά «ξεσπάσματα» άσκησης σε 586 συμμετέχοντες από έξι έως 35 ετών. Δώδεκα από τις έρευνες εστίαζαν στον αυτοέλεγχο και όλες κατέληγαν στο συμπέρασμα ότι η άσκηση συμβάλλει στην τόνωση του αυτοελέγχου σε παιδιά, εφήβους και ενήλικες.

Η πιθανή εξήγηση σύμφωνα με τους ερευνητές είναι ότι η άσκηση ακόμη και σε μικρές δόσεις λίγων λεπτών, αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος στον μετωπιαίο λοβό του εγκεφάλου μια περιοχή του εγκεφάλου που θεωρείται ζωτικής σημασίας για την συγκέντρωση και την μάθηση ιδιαίτερα στα παιδιά.

Με αυτό το δεδομένο σύμφωνα με τους ερευνητές η άσκηση ενδεχομένως να φανεί χρήσιμη και ως θεραπευτική αντιμετώπιση σε καταστάσεις όπως ο αυτισμός και το σύνδρομο υπερκινητικότητας, όπου υπάρχουν προβλήματα σε ανώτερες εγκεφαλικές λειτουργίες.


Πηγή: http://www.vita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.