Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

ΙΣΑ: Καταγγέλλει τις συνταγές μέσω διαδικτύου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

"Oι ιατρικές συνταγές δεν μπορούν να εκδίδονται μετά από παραγγελία μέσω διαδικτύου", τονίζει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών καταδικάζοντας την αντιδεοντολογική συμπεριφορά ιατρών, οι οποίοι παρουσιάζονται στο διαδίκτυο με τρόπο που απάδει του ιατρικού λειτουργήματος, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

Συγκεκριμένα, ο ΙΣΑ έχει λάβει σωρεία καταγγελιών, διότι έχει δημιουργηθεί διαδικτυακός χώρος, στον οποίο γίνεται διαδικτυακή παραγγελία συνταγών και παραλαβή τους από το ιατρείο του διαφημιζόμενου ιατρού. Στο συγκεκριμένο διαδικτυακό χώρο, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση του ιατρικού Συλλόγου ο ασθενής απλά συμπληρώνει σε φόρμα τα στοιχεία του και χωρίς προηγούμενη εξέταση του ολοκληρώνεται η διαδικασία.

"Με μεγάλη αγανάκτηση θέλουμε να επισημάνουμε ότι σύμφωνα με το άρθρο 5 του Κώδικα Ιατρικής Δεοντολογίας Ν. 3418/2005 (ΦΕΚ Α’ 287) τα ιατρικά πιστοποιητικά, καθώς και οι ιατρικές συνταγές προϋποθέτουν την προηγούμενη εξέταση του ασθενούς. Ο συγκεκριμένος λοιπόν ιατρός, εκτός του ότι είναι επικίνδυνος για την υγεία των ασθενών του, διότι χωρίς προηγούμενη εξέταση συνταγογραφεί, διαπράττει πειθαρχικά και ποινικά αδικήματα, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, για τα οποία βεβαίως θα ελεγχθεί", επισημαίνει ο ΙΣΑ, τονίζοντας το "αυτονόητο, ότι η άσκηση της ιατρικής είναι λειτούργημα που αποσκοπεί στη διατήρηση, βελτίωση και αποκατάσταση της σωματικής, πνευματικής και ψυχικής υγειάς του ανθρώπου, καθώς και στην ανακούφιση από τον πόνο".

Επίσης, "απαγορεύεται κάθε διαφήμιση ή παρουσίαση σε ιστοσελίδα, η οποία παραπλανά το κοινό ή οδηγεί με αντιδεοντολογικό τρόπο σε συγκριτική εκτίμηση ψευδών προσόντων μεταξύ των ιατρών, ως εκ τούτου καταδικάζουμε την συγκεκριμένη παραβατική συμπεριφορά και επιθυμούμε να επιστήσουμε την προσοχή σε όλα τα μέλη μας για τη πιστή τήρηση των κανόνων ιατρικής δεοντολογίας", καταλήγει ο ΙΣΑ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.