Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

Ηλεκτροσόκ για τους πολίτες, παραμένει το χαράτσι των ακινήτων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Έντονες αναταράξεις στην συγκυβέρνηση.

Στην τρόικα επιχειρούν να φορτώσουν την μονιμοποίηση του χαρατσιού των ακινήτων μέσω της ΔΕΗ παρά τις εξαγγελίες ότι θα επισπεύσουν τις διαδικασίες για να ισχύσει ο ενιαίος φόρος ακινήτων.

Αν και ουδείς εμπόδισε το οικονομικό επιτελείο και τα κόμματα της συγκυβέρνησης να έχουν έτοιμο το σχέδιο για τον ενιαίο φόρο ακινήτων που θα ελάφρυνε τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα εντούτοις εμφανίστηκε και σε αυτό το θέμα η κυβέρνηση, όπως και στο θέμα του Δημοσίου να μην μπορεί να υποστηρίξει με επιχειρήματα στην τρόικα τη θέση της ή στην χειρότερη περίπτωση να βάζει και πάλι αυτογκόλ.

«Κάτι δεν πάει καλά και θα βρεθούμε σε δυσχερή θέση σύντομα έναντι των πολιτών που μας πίστεψαν» λέει κορυφαίος υπουργός.

Μπορεί ο κ. Στουρνάρας να πήρε πάνω του την εισήγηση προς την κυβέρνηση αλλά το ζητούμενο είναι αφενός η αντίδραση των κυβερνητικών εταίρων που επέμειναν στην κατάργησή του για φέτος και αφετέρου της Βουλής στο νόμο που θα ψηφιστεί.

Ο υπουργός Οικονομικών φέρεται να έχει συμφωνήσει με την τρόικα ότι θα διατηρήσει το άδικο μέτρο όπως ο ίδιος το χαρακτήριζε στη λογική ότι «είναι το μοναδικό μέτρο που αποδίδει και εισπράττεται».

Ορισμένοι υποστηρίζουν ότι οι διαφωνίες της ΔΗΜΑΡ και του ΠΑΣΟΚ που ζητούσαν πολύ χαμηλό αφορολόγητο και χαμηλούς συντελεστές και ο κίνδυνος ρήξης οδήγησε σε βραχυκύκλωμα και νέο ηλεκτροσόκ για τους πολίτες.

«Στο επιχείρημα της τρόικας ότι δεν θα μπορέσετε να εισπράξετε από τις εφορίες τους φόρους των ακινήτων και θα υποχρεωθείτε να πάρετε νέα μέτρα, ουδείς σκέφθηκε να αντιτάξει ότι θα μπορούσε μέσω του ίδιου εισπρακτικού μηχανισμού, της ΔΕΗ, να πληρώνεται ο ενιαίος φόρος που θα ελάφρυνε χιλιάδες νοικοκυριά» λέει κορυφαίος υπουργός που κατηγορεί τον κ. Στουρνάρα για «λογιστική αντίληψη ίδια με της τρόικας».

«Η ουσία είναι ότι πρόκειται για την απόλυτη παραδοχή της αδυναμίας του κράτους να προσδιορίσει την ακίνητη περιουσία των πολιτών, για συμβιβασμό με τις δυσλειτουργίες του φοροεισπρακτικού μηχανισμού και εξόντωση της ραχοκοκαλιάς των υποστηρικτών της κυβέρνησης» σημειώνει κορυφαίο στέλεχος της ΝΔ που ελπίζει ότι «ο Σαμαράς είναι πολιτικό όν και θα αντιληφθεί το λάθος δρόμο που δείχνει ο τεχνοκράτης υπουργός του».

Η αποτυχία της κυβέρνησης να συμφωνήσει τώρα με την τρόικα για τους δημοσίους υπαλλήλους και τα μέτρα που μετατίθενται προκαλούν πλήγμα στην ψυχολογία της οικονομίας και των πολιτών και είναι πιθανόν να μπαίνει η τρικομματική κυβέρνηση σε περιπέτειες.



Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.