Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

Φωτοβολταϊκά συστήματα στα σχολεία στο δήμο Μουζακίου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στόχος η ευαισθητοποιήση των μαθητών στην πράσινη ενέργεια
.
Στην τοποθέτηση δύο φωτοβολταϊκών συστημάτων στις στέγες των σχολείων του Δήμου Μουζακίου προχώρησε η Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας με τη χρηματοδότηση του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων.

Το έργο για τον Δήμο Μουζακίου περιλαμβάνει την εγκατάσταση δύο φωτοβολταϊκών συστημάτων, ισχύος 10 kW το καθένα, σε αντίστοιχες στέγες του Γυμνασίου Μουζακίου και του Δημοτικού Σχολείου Κρανιάς. Οι εργασίες εγκατάστασης του ενός εκ των δύο φωτοβολταϊκών συστημάτων, στη στέγη του Γυμνασίου Μουζακίου, ήδη ξεκίνησαν και αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός της ερχόμενης εβδομάδας.

Στόχος του έργου, όπως γίνεται γνωστό από τη Δημοτική Αρχή, είναι αφενός μεν, να ευαισθητοποιήσει τους μαθητές σχετικά με την πράσινη ενέργεια, ενώ παράλληλα αναμένεται να προσδώσει στο Δήμο Μουζακίου έσοδα περίπου 6.200 ευρ’ω ετησίως, για τα επόμενα 25 έτη, από την πώληση της πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, αυτά τα δύο φωτοβολταϊκά συστήματα έρχονται να προστεθούν στα άλλα 7 που έχει ήδη δρομολογήσει ο Δήμος Μουζακίου με δική του πρωτοβουλία και αφορούν κτίρια, όπως είναι Κινηματοθέατρο - Πολιτιστικό Κέντρο Μουζακίου, 1ο Δημοτικό Σχολείο Μουζακίου, Δημοτικό Σχολείο & Νηπιαγωγείο Μαγούλας, Γυμνάσιο Φαναρίου, Γυμνάσιο Μαγούλας, Δημοτικό Σχολείο Μαυρομματίου και Γυμνάσιο Αγναντερού. Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Μουζακίου κ. Γιώργος Κωτσός υπογράμμισε ότι «προσδοκούμε μέσα απ’ αυτή τη δράση αφενός μεν να παράξουμε πράσινη ενέργεια, αφετέρου να ενισχύσουμε τα οικονομικά δεδομένα του Δήμου μας».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.