Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

«Εκπληκτική» η ανάρρωση της Μαλάλα Γιουσουφζάι

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Θα υποβληθεί σε νέα επέμβαση για την αποκατάσταση της ακοής της.

Η Μαλάλα Γιουσουφζάι, η νεαρή πακιστανή μαθήτρια που τραυματίστηκε από σφαίρες όταν δέχθηκε επίθεση από τους Ταλιμπάν, σημειώνει «εκπληκτική ανάρρωση» και θα υποβληθεί σε νέα επέμβαση, για αισθητική αποκατάσταση του κρανίου, αλλά και της ακοής της, «σε λιγότερο από δέκα ημέρες», δήλωσε σήμερα ο Ντέιβ Ρόσερ, επικεφαλής ιατρός του νοσοκομείου του Μπέρμιγχαμ της Βρετανίας όπου παρακολουθείται η κατάστασή της.

Η Μαλάλα, 15 ετών, νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Κουίν Ελίζαμπεθ από τα μέσα Οκτωβρίου. Πήρε εξιτήριο στις 3 Ιανουαρίου για να συνεχίσει την αποκατάστασή της στην προσωρινή κατοικία της οικογένειάς της στο Γουέστ Μίντλαντς.

«Η ανάρρωσή της είναι εκπληκτική και αυτό αποδεικνύει τη δύναμη και την επιθυμία της να θεραπευτεί», δήλωσε ο Ρόσερ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. Το κορίτσι θα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση για ανάπλαση του κρανίου, γνωστοποίησε. Η Μάλαλα είναι εντελώς κωφή από το αριστερό της αφτί, καθώς η σφαίρα που την τραυμάτισε στο κρανίο κατέστρεψε το τύμπανό της και τα οστά που χρησιμεύουν για την ακοή, εξήγησε ο Ρόσερ.

Γι' αυτό θα ακολουθήσει μια δεύτερη επέμβαση, ώστε να τοποθετηθεί μια μικρή ηλεκτρονική συσκευή που θα της επιτρέψει να ακούει ήχους, πρόσθεσε ο γιατρός, επισημαίνοντας ότι για την πλήρη αποκατάσταση της υγείας της νεαρής μαθήτριας ενδέχεται να χρειαστούν ακόμη «15 με 18 μήνες».

Η Μαλάλα δέχθηκε στις 9 Οκτωβρίου 2012 στην κοιλάδα Σαβάτ του Πακιστάν επίθεση από τους Ταλιμπάν, διότι μαχόταν για το δικαίωμα των κοριτσιών στην εκπαίδευση.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.