Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Φιλανθρωπικό «Μουντιάλ» για την Ελλάδα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ποδοσφαιρικό τουρνουά στην Αγγλία με στόχο τη συγκέντρωση χρημάτων.

Ένα ιδιότυπο ποδοσφαιρικό ραντεβού με παίκτες – σπουδαστές από ολόκληρο τον κόσμο διοργανώνουν στο Λιντς της Αγγλίας, Έλληνες φοιτητές. Ο σκοπός τους είναι να βοηθήσουν τους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη, καθώς τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα διατεθούν σε φιλανθρωπικά ιδρύματα της χώρας μας.

Την ιδέα των φοιτητών ήρθε να στηρίξει το μη κερδοσκοπικό σωματείο Δεσμός. Το ποδοσφαιρικό τουρνουά θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 16 Φεβρουαρίου, στις εγκαταστάσεις του πανεπιστημίου του Λιντς. Η επιτυχία της διοργάνωσης έχει ήδη διαφανεί, καθώς ήδη έχουν δηλώσει συμμετοχή 28 ομάδες με 7 ποδοσφαιριστές η κάθε μία, καταβάλλοντας ένα χρηματικό ποσό για το συγκεκριμένο φιλανθρωπικό σκοπό. Ο αριθμός των ομάδων καθημερινά αυξάνεται.

«Στην Αγγλία υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός Ελλήνων που θέλει και μπορεί να βοηθήσει αλλά δεν ξέρει πώς... Δεν υπήρχε κάποιος να τους συμβουλέψει, να τους κατευθύνει και να τους οργανώσει. Ο Δεσμός τα έκανε όλα αυτά. Έφερε σε επαφή τους ενδιαφερομένους και τους ξεσήκωσε. Έτσι, καταφέραμε να έχουμε δεκάδες εθελοντές και σχεδόν 200 παίκτες από διάφορες χώρες.

Είναι αξιοσημείωτο πως έχουμε συμμετοχή από κάθε γωνιά του πλανήτη καθώς έχουν σχηματιστεί ποδοσφαιρικές ομάδες με παίκτες από το Κατάρ, την Κίνα, την Τανζανία, την Ινδία, τη Νιγηρία, το Πακιστάν, την Αγγλία και φυσικά την Κύπρο και την Ελλάδα. Όλοι θα βοηθήσουν και μάλιστα κάνοντας αυτό που τους αρέσει: παίζοντας ποδόσφαιρο», δήλωσε στο ΑΜΠΕ ο εκπρόσωπος του Δεσμού και φοιτητής στο πανεπιστήμιο του Λιντς, Κυριάκος Κυριακόπουλος.

«Το ίδιο πρόθυμοι να βοηθήσουν είναι και οι εθελοντές που θα αξιοποιηθούν ως διαιτητές, φωτογράφοι, στην υποδοχή των παικτών κ.α.» συμπληρώνει ενώ εξηγεί πως «τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα μετατραπούν από τον Δεσμό είτε σε είδη πρώτης ανάγκης, είτε σε πετρέλαιο για κάποιο ελληνικό φιλανθρωπικό ίδρυμα».

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ανάλογο τουρνουά διοργανώνει ο Δεσμός και στη Θεσσαλονίκη. Στόχος η συγκέντρωση τροφίμων μακράς διάρκειας, ειδών προσωπικής υγιεινής και καθαριότητας, φάρμακων και φαρμακευτικού υλικού για ιδρύματα της πόλης.

Πρόκειται για το «1st Football Charity Drive» μαζί με το «ΣαςΠάμεΜπάλα», που διοργανώνεται από 1 έως 15 Φεβρουαρίου στα γηπεδάκια Shooters 5χ5 mini football club, στην περιοχή της Πυλαίας. Οι ποδοσφαιριστές που θα λάβουν μέρος, καλούνται να έχουν μαζί τους ορισμένα από τα παραπάνω είδη αγαθών. Αυτά, για κάποιους μπορεί να είναι το ελάχιστο... Για κάποιους άλλους, όμως, είναι άκρως απαραίτητα για να αντιμετωπίσουν την καθημερινότητα σ' αυτή τη δύσκολη οικονομικά περίοδο.

Όλα τα προϊόντα που θα συγκεντρωθούν θα διατεθούν σε διάφορα ιδρύματα όπως είναι η Praksis, το κέντρο προστασίας ανηλίκων Ο Φάρος του Κόσμου, το ορφανοτροφείο θηλέων Θεσσαλονίκης Η Μέλισσα, το ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ, η Πνοή Ελπίδας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.