Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Μια "σημαδεμένη γενιά"

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

"Σημαδεμένη γενιά" είναι οι μακροχρόνια άνεργοι νέοι, σύμφωνα με στοιχεία από τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), ο οποίος αναφέρει ότι η ανεργία των νέων ηλικίας 15-24 στην ΕΕ αυξήθηκε κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες μεταξύ 2007 και 2011, ξεπερνώντας το 9%.

Μάλιστα, σε Ισπανία και Ελλάδα, τα ποσοστά είναι αποκαρδιωτικά. Η ανεργία έχει ξεπεράσει το 50%, εάν μετρηθεί ως ποσοστό του οικονομικά ενεργού πληθυσμού.
Ωστόσο, το ποσοστό δεν άλλαξε στην Ολλανδία, ενώ έπεσε κατά 2% στη Γερμανία. Σύμφωνα με το Ίδρυμα Εργασίας στο Λονδίνο, Γερμανία, Ολλανδία και Δανία μπορούν να αποτελέσουν πρότυπα για την αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων.

Η Ευρώπη αντιμετωπίζει μια τεράστια κρίση που πρέπει να επιλύσουν οι κυβερνήσεις με κάθε διαθέσιμο μέσο, τονίζει ο αναπληρωτής διευθυντής εργασίας του ΟΟΣΑ Στέφανο Σκαρπέτα. 

"Είμαι βασικά έκπληκτος που σε κάποιες χώρες όπου η ανεργία των νέων είναι 50% ή περισσότερο, δεν υπάρχουν περισσότερες κοινωνικές εντάσεις", υπογράμμισε.
Ο Σκαρπέτα είπε ότι είναι πιο προβληματισμένος για την μακροχρόνια ανεργία, που αποσυνδέει τους νέους από την αγορά εργασίας.

Στην Ιταλία, σημείωσε, 10% των νέων έχουν εγκαταλείψει τις προσπάθειες εύρεσης εργασίας διότι δεν βλέπουν προοπτική.

"Απλά δεν συμμετέχουν στην αγορά εργασίας διότι πολλοί εξ αυτών πιστεύουν ότι δεν υπάρχουν δουλειές για αυτούς", τόνισε. 

Σημειώνεται ότι μετά από πέντε χρόνια οικονομικής κρίσης και επιστροφής της ύφεσης το 2012, η ανεργία φθάνει σε επίπεδα ρεκόρ 20ετίας, σύμφωνα με έκθεση της Κομισιόν που δημοσιεύθηκε στις 8 Ιανουαρίου, δείχνοντας παράλληλα μεγάλες διαφορές μεταξύ Βορά και Νότου.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.