Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012

Απλήρωτοι νοσηλευτές από τον Μάρτιο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Έχουν να πληρωθούν τα εξαιρέσιμα από τον Μάρτιο και κινδυνεύουν να τα χάσουν. Όπως καταγγέλλει ο Σύλλογος Νοσηλευτών Νομού Θεσσαλονίκης, οι νοσηλευτές στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, ενώ έχουν δουλέψει κανονικά τις βάρδιες τους σύμφωνα με το πρόγραμμα, έχουν να πληρωθούν από τον Μάρτιο τα εξαιρέσιμα και επικρατεί μεγάλη αναστάτωση καθώς από τον Φεβρουάριο αλλάζει το οικονομικό έτος και τα χρήματα αυτά δεν θα μπορούν να μεταφερθούν στον προϋπολογισμό του επόμενου έτους.

Οι νοσηλευτές υποστηρίζουν ότι ο διοικητής του νοσοκομείου είναι "απών και αδιάφορος", ενώ οι υπεύθυνοι από την 3η Υγειονομική Περιφέρεια, προσπαθούν να βρούν λύση, "σκοντάφτουν" όμως σε γραφειοκρατικά ζητήματα.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου που εξέδωσε ο Σύλλογος Νοσηλευτών Νομού Θεσσαλονίκης:

Δεν θα πληρωθούν τελικά οι νοσηλευτές στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης τα εξαιρέσιμα που έχουν δουλέψει από το μήνα Μάρτιο. Σύμφωνα με καταγγελία του Συλλόγου Νοσηλευτών Νομού Θεσσαλονίκης στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης φέτος για πρώτη φορά οι νοσηλευτές, ενώ έχουν δουλέψει κανονικά τις βάρδιες τους σύμφωνα με το πρόγραμμα, από τον μήνα Μάρτιο δεν έχουν πληρωθεί τα εξαιρέσιμα που τους αναλογούν. Ο Διοικητής του Νοσοκομείου είναι απών και αδιάφορος. Κρύβεται και το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να διατηρήσει την θέση του. Ο διοικητής και Υποδιοικητής της 3ηςΥγειονομικής Περιφέρειας που ανήκει το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο προσπάθησαν και κατάφεραν τον τελευταίο μήνα να διασφαλίσουν τα χρήματα από άλλα Νοσηλευτικά ιδρύματα, αλλά δεν μπόρεσαν ακόμα να δαμάσουν το τέρας τη γραφειοκρατίας.

Συνεπώς, λίγες ημέρες πριν από την αλλαγή του έτους, ένα ολόκληρο νοσοκομείο είναι ανάστατο και κινδυνεύει να χάσει τα δεδουλευμένα του. Ο κίνδυνος είναι ορατός διότι από τον μήνα Φεβρουάριο αλλάζει το οικονομικό έτος και τα χρήματα αυτά δεν θα μπορούν να μεταφερθούν στον προϋπολογισμό του επόμενου έτους.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.