Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

Είχε καρκίνο και οι γονείς της πίστευαν ότι έχει ανορεξία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η 11χρονη Abigail πάλεψε τη νόσο για δύο χρόνια.
Η Abigail Lightbown διαγνώστηκε με στομαχικές διαταραχές και ο γιατρός της χορήγησε φάρμακα για τα οξέα στο στομάχι της, όταν σε ηλικία 9 ετών άρχισε να χάνει δραστικά βάρος.

Η μητέρα της Bernie Lightbown και ο πατέρας της Gary άκουγαν την κόρη τους κάθε πρωί να κάνει εμετό μέσα στο μπάνιο, όμως πίστευαν ότι το έκανε επίτηδες για να χάσει βάρος και να μοιάσει «στις αδύνατες celebrities».

Επτά μήνες μετά όμως η μικρή Abigail από το Bolton είχε χάσει ήδη τέσσερα κιλά και ύστερα από ένα λιποθυμικό επεισόδιο εισήχθη εσπευσμένα στο νοσοκομείο για μαγνητική τομογραφία. Οι γιατροί τότε εντόπισαν όγκο στον εγκέφαλό της.



Πάλεψε με την αρρώστια για δύο χρόνια και λίγες εβδομάδες προτού ξεκινήσει η νέα σχολική χρονιά για το γυμνάσιο οι γιατροί ενημέρωσαν τους γονείς της ότι ο καρκίνος είχε εξαπλωθεί σε όλο της το σώμα και δεν ήταν πλέον εγχειρήσιμος.



Η Abigail πέθανε στις αρχές του μήνα.

Τώρα οι γονείς της αποφάσισαν να πουν την ιστορία της, προκειμένου να ευαισθητοποιήσουν το κοινό και να το ενημερώσουν για τα συμπτώματα του καρκίνου στον εγκέφαλο.



«Δεν θα μάθουμε ποτέ τι θα μπορούσε να έχει συμβεί αν είχε κάνει την επέμβαση νωρίτερα. Πιστεύαμε ότι είχε διατροφική διαταραχή, όμως ο καρκίνος του εγκεφάλου “σκοτώνει” περισσότερες γυναίκες κάτω από τα 35 απ’ ότι ο καρκίνος του μαστού ή οποιαδήποτε άλλη μορφή. Είναι σοκαριστικό ότι δε γίνονται πολλές εκστρατείες ενημέρωσης, όπως για παράδειγμα για τον καρκίνο του μαστού. Είμαστε πολύ περήφανοι για την κόρη μας» είπαν οι γονείς της.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.