Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

Δεκατρείς Επιτροπές Επίλυσης Φορολογικών Διαφορών σε όλη την Ελλάδα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Με το νέο σχέδιο νόμου για τον Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος.
Στη σύσταση 13 Επιτροπών Επίλυσης Φορολογικών Διαφορών σε όλη την Ελλάδα προχωρεί το υπουργείο Οικονομικών με το νέο σχέδιο νόμου για τον Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος.

Ειδικότερα, ο φορολογούμενος σε βάρος του οποίου εκδόθηκε πράξη καταλογισμού φόρου ή πράξη επιβολής οποιασδήποτε κύρωσης για παράβαση της φορολογικής νομοθεσίας μπορεί αν αμφισβητεί την ορθότητά της απόφασης να ζητήσει με αίτησή του στην αρμόδια Επιτροπή Επίλυσης Φορολογικών Διαφορών την διοικητική επίλυση της διαφοράς.

Προς τον σκοπό αυτό συνιστώνται επιτροπές επιλύσεως φορολογικών διαφορών με έργο την διοικητική επίλυση των μετά από έλεγχο φορολογικών διαφορών σε κάθε φορολογικό αντικείμενο στις εξής περιοχές:

-Στην περιφέρεια Αττικής, η οποία περιλαμβάνει τους Νομούς Αττικής, Πειραιώς, Δυτικής Αττικής και Ανατολικής Αττικής συνίστανται τρεις επιτροπές με έδρα την Αθήνα και μία επιτροπή με έδρα τον Πειραιά.

-Στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας η οποία περιλαμβάνει τους Νομούς Ημαθίας, Θεσσαλονίκης, Κιλκίς, Πιερίας, Πέλλας, Σερρών και Χαλκιδικής συνίστανται δύο επιτροπές με έδρα την Θεσσαλονίκη.

-Στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης η οποία περιλαμβάνει τους Νομούς Δράμας, Έβρου, Καβάλας, Ξάνθης και Ροδόπης συνίσταται μία επιτροπή με έδρα την Κομοτηνή.

-Στην περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας η οποία περιλαμβάνει τους Νομούς Γρεβενών, Καστοριάς, Κοζάνης και Φλώρινας συνίσταται μία επιτροπή με έδρα την Κοζάνη.

-Στην περιφέρεια Ηπείρου η οποία περιλαμβάνει τους Νομούς Άρτας, Θεσπρωτίας, Ιωαννίνων, και Πρεβέζης συνίσταται μία επιτροπή με έδρα τα Ιωάννινα.

-Στην περιφέρεια Θεσσαλίας η οποία περιλαμβάνει τους Νομούς Καρδίτσας, Λάρισας, Μαγνησίας και Τρικάλων συνίσταται μία επιτροπή με έδρα τη Λάρισα.

-Στην περιφέρεια Ιονίου η οποία περιλαμβάνει τους Νομούς Ζακύνθου, Κέρκυρας, Κεφαλληνίας και Λευκάδας συνίσταται μία επιτροπή με έδρα την Κέρκυρα.

- Στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας η οποία περιλαμβάνει τους Νομούς Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας και Ηλείας συνίσταται μία επιτροπή με έδρα την Πάτρα.

-Στην περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας η οποία περιλαμβάνει τους Νομούς Βοιωτίας, Ευβοίας, Ευρυτανίας, Φθιώτιδος και Φωκίδος συνίσταται μία επιτροπή με έδρα τη Λαμία.

-Στην περιφέρεια Πελοποννήσου, η οποία περιλαμβάνει τους νομούς Αργολίδος, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας συνίσταται μία επιτροπή με έδρα την Τρίπολη.

- Στην περιφέρεια Βορείου Αιγαίου η οποία περιλαμβάνει τους Νομούς Λέσβου, Σάμου και Χίου συνίσταται μία επιτροπή με έδρα τη Μυτιλήνη.

- Στην περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου η οποία περιλαμβάνει τους Νομούς Κυκλάδων και Δωδεκανήσου συνίσταται μία επιτροπή με έδρα την Ερμούπολη και μία επιτροπή με έδρα τη Ρόδο.

-Στην περιφέρεια Κρήτης η οποία περιλαμβάνει τους Νομούς Ηρακλείου, Λασιθίου, Ρεθύμνου και Χανίων συνίσταται μία επιτροπή με έδρα το Ηράκλειο και μία επιτροπή με έδρα τα Χανιά.

Σημειώνεται πως ανεξαρτήτως από την διαδικασία διοικητικής επίλυσης της διαφοράς, ο υπόχρεος, σε βάρος του οποίου εκδόθηκε πράξη καταλογισμού φόρου ή πράξη επιβολής οποιασδήποτε κυρώσεως για παράβαση της φορολογικής εν γένει νομοθεσίας, εφόσον το αντικείμενο τους υπερβαίνει το ποσό των 150.000 ευρώ μπορεί να υποβάλλει αίτηση διαιτητικής επίλυσης της διαφοράς.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.