Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

Το σχολείο του ...ψέματος!

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Οι μαθητές του σχολείου "Perse of Cambridge" στη Βρετανία, μπορούν να αποφύγουν την τιμωρία, σε κάποιο παράπτωμά τους, αν πουν το καλύτερο …ψέμα, μέσα σε 10 δευτερόλεπτα!

Όχι δεν διαβάζετε λάθος. Μάλιστα όποιος μαθητής, πει το καλύτερο και εξυπνότερο ψέμα, ενδέχεται να έχει και καλύτερους βαθμούς στο τρίμηνο.

Οι μαθητές στο βρετανικό σχολείο μπορούν να αποφύγουν την τιμωρία σε ήσσονος σημασίας αδικήματα εάν καταφέρουν να πουν… το καλύτερο ψέμα, και μάλιστα μέσα σε μόλις 10 δευτερόλεπτα! Όσο πιο έξυπνες και γρήγορες είναι οι δικαιολογίες τους για κάποιο παράπτωμα τόσο περισσότερα… μπόνους παίρνουν, τα οποία μεταφράζονται όχι μόνο σε «συγχώρεση» αλλά και σε βαθμούς.

Ο διευθυντής Ed Elliott, μιλώντας στο BBC, είπε σχετικά: «Είναι κι αυτό ένα μάθημα ζωής που ενισχύει παράλληλα και τις δεξιότητες επικοινωνίας των παιδιών. Επιθυμώ να δημιουργήσω στα παιδιά μια γρήγορη σκέψη, να ενισχύσω την… ετοιμολογία τους. Η αποφυγή της τιμωρίας είναι ο καλύτερος τρόπος για να φτιάξουν μια ιστορία, να πουν μια σύντομη δικαιολογία".

Πολλοί γονείς αντιδρούν αυτή τη φιλοσοφία του διευθυντή, κατηγορώντας τον ότι «προετοιμάζει τους πολιτικούς της επόμενης γενιάς». Κατά άλλους, η λογική αυτή αποτελεί μια λαμπρή ιδέα και χαρακτηρίζεται ως ένα είδος ρητορικής και όχι ψέμα. Φαινόμενα των καιρών…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.