Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

5 τρόποι να βελτιώσεις την αυτοεκτίμησή σου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ζήτησε συμπαράσταση από ένα φίλο ή ένα μέλος της οικογένειάς σου
Μια καλή κουβέντα από έναν άνθρωπο που σε αγαπά μπορεί να αμέσως να σου φτιάξει τη διάθεση και να εξαφανίσει όλα τα μαύρα συννεφάκια που έχουν σταθεί πάνω από το κεφάλι σου. Δεν χρειάζεται να μπεις σε λεπτομέρειες για το πώς αισθάνεσαι. Πολλές φορές η διάθεση αλλάζει προς το καλύτερο όταν μιλήσεις με έναν δικό σου άνθρωπο.

Πρόσεχε την υγεία σου
Η σωματική και η ψυχολογική κατάσταση έχουν άμεση σχέση με την αυτοεκτίμηση. Όταν προσέχεις το σώμα σου, βελτιώνεις και την προσωπική σου εικόνα. Επίσης κανόνισε ένα ραντεβού για τσεκ απ στο γιατρό που έχεις παραμελήσει να το κάνεις εδώ και καιρό. Βάλε στόχους. Από το να κόψεις το κάπνισμα, μέχρι να πάρεις προαγωγή στη δουλειά σου.

Ξόρκισε τις αρνητικές σκέψεις
Προσπάθησε να σκεφτείς πόσες φορές την ημέρα σκέφτεσαι αρνητικά πράγματα. Θα εκπλαγείς. Αντιμετώπισε όλα τα αρνητικά πράγματα που λες και σκέφτεσαι. Ρώτησε τον εαυτό σου αν όλα αυτά σε κάνουν να νιώθεις καλύτερα. Μήπως υπάρχει σοβαρός λόγος να μη σκέφτεσαι αρνητικά; Βεβαίως και υπάρχει. Και ο λόγος είσαι εσύ. Ξόρκισε λοιπόν τις αρνητικές σου σκέψεις!

Βοήθησε κάποιον που έχει ανάγκη
Ένας τρόπος για να αισθάνεσαι καλά με τον εαυτό σου είναι να βοηθάς άλλους ανθρώπους. Αυτό δεν σημαίνει πως θα τους αφήσεις να σε εκμεταλλευτούν. Απλά, όταν προσφέρεις την βοήθεια σου, αυτόματα αισθάνεσαι χρήσιμος στον κόσμο. Το να βοηθήσεις ένα ηλικιωμένο να περάσει το δρόμο ή φτιάξεις μια σούπα σε ένα φίλο σου που είναι άρρωστος, μπορεί να μην ακούγονται σημαντικά, αλλά να είσαι σίγουρη πως θα κάνουν καλό και στους άλλους, αλλά και σε σένα.

Κάνε κάτι που αποφεύγεις
Όταν αποφεύγεις κάτι, αυτόματα αγχώνεσαι, στεναχωριέσαι και έχεις χαμηλή αυτοεκτίμηση. Ο λόγος που συνήθως αποφεύγουμε να κάνουμε κάτι είναι τα αρνητικά συναισθήματα που θα μας κατακλύσουν. Προσπάθησε να κάνεις το αντίθετο. Εκεί που απέφευγες να συμμαζέψεις το βουνό από χαρτιά που έχουν θρονιαστεί εδώ και μήνες στο γραφείο σου, πάρε την απόφαση και κάντο. Θα δεις πόσο όμορφα θα αισθανθείς μετά.

Το παραπάνω κείμενο έχει γραφτεί από την Julie Cohen, η οποία είναι ειδική σύμβουλος γάμου. Επίσης ειδικεύεται στην παιδοψυχολογία και διατηρεί ιατρείο στο Los Angeles.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.