Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

Σημαντικές παροχές της Περ/ρειας για ειδικά σχολεία και ΑΜΕΑ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Στις 3/10 συνεδρίασε η Οικονομική Επιτροπή της Περ/ρειας Αιγαίου (στην οποία έχω την τιμή να συμμετέχω) με διάφορα θέματα, μεταξύ των οποίων η «προμήθεια ειδών εξοπλισμού σχολικών μονάδων με αναπηρίες (ΑΜΕΑ), προϋπ. 848.278 ευρώ και την κάλυψη αναγκών των Ειδικών Σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (11 και 7 αντίστοιχα). Αυτά είναι στην Ερμούπολη, Νάξο, Σαντορίνη, Ρόδο, Λίνδο, Κάλυμνο, Κάρπαθο και Κω.

Οσον αφορά τον εξοπλισμό του σχολείου της Κω, εγκρίθηκαν: Η/Υ, οθόνη Projector, DVD, μεγαφωνική εγκατάσταση, μεταλλικά θρανία, τραπέζια, βιβλιοθήκες, πίνακες, όργανα γυμναστικής κ.ά. Στους στόχους και προτεραιότητες της Περιφέρειας είναι να δώσει τις δυνατότητες στο παιδί να γίνει ανεξάρτητο και παραγωγικό μέλος της κοινωνίας και να συμπαρασταθεί στους εκπαιδευτικούς για να φέρουν το έργο τους εις πέρας.

Να θυμίσω ότι εγκρίναμε και την προμήθεια συστημάτων προσβασιμότητας ατόμων με αναπηρίες σε παραλίες (για την Κω, μία στα Κρητικά, 1 στην Καρδάμενα και 1 στο Τιγκάκι), που περιλαμβάνει: αμφίβια αμαξίδια, διαδρομές από τη στάθμευση ως τη θάλασσα, ομπρέλες κι αποδυτήρια.

Με εκτίμηση

Ειρήνη Σβύνου Περ/κή Σύμβουλος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.