Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

Ένα έργο παρακαταθήκη για τη Ροδόπη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Οι εργασίες της κεντρικής μονάδας ξεκίνησαν τον Ιούλιο και αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός 18 μηνών

«Το έργο δεν αφορά τους 50 γονείς και συγγενείς που το περιβάλουν, είναι ένα έργο κοινωνικό που μας αφορά όλους», είπε η πρόεδρος

Εντυπωσιακά έχουν προχωρήσει οι εργασίες από τον Ιούλιο μέχρι και σήμερα

Αξιοποίησαν επί τριακονταετίας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την αγάπη και τη συμπαράσταση του κόσμου και σε 18 μήνες θα προσφέρουν στην τοπική κοινωνία μία μονάδα υποστηριζόμενης διαβίωσης ατόμων με νοητική υστέρηση. Οι άνθρωποι του συλλόγου μέριμνας ΑμεΑ νοητικής υστέρησης Ν. Ροδόπης «Άγιοι Θεόδωροι» εργάστηκαν για περισσότερο από τρεις δεκαετίες στο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς όχι μόνο για τα μέλη τους, αλλά και για όλους όσους τους είχαν ανάγκη. 


Δέχτηκαν τη στήριξη του κόσμου και ήρθε η ώρα να το ανταποδώσουν αφήνοντας στην περιοχή ένα έργο παρακαταθήκη, που εφόσον λειτουργήσει σωστά μπορεί να προσφέρει σημαντικές υπηρεσίες στον τομέα της κοινωνικής μέριμνας για άτομα με νοητική υστέρηση και τις οικογένειές τους.

ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ

Δε θέλετε συγχαρητήρια, ούτε θάρρος, τα έχετε από τον Θεό, έχετε τη δύναμη, είπε ο πρωτοσύγκελος Κωνστάντιος Παναγιωτακόπουλος απευθυνόμενος στα μέλη του συλλόγου και ευλογώντας την τελετή θεμελίωσης το πρωί της Κυριακής. Εκατοντάδες άνθρωποι βρέθηκαν στην τελετή και ξαφνιάστηκαν ευχάριστα αφού στο οικόπεδο δίπλα στο βράχο ΝΟ2 δεν αντίκρισαν μόνο ένα άδειο οικόπεδο, αλλά είδαν σχεδόν ολοκληρωμένο τον ισόγειο χώρο της κεντρικής μονάδας. Τον Ιούλιο 2012 ξεκίνησαν οι εργασίες ανέγερσης, σε πρώτη φάση, του κεντρικού κτιρίου ημερήσιας απασχόλησης Α.με.Α. και η περίφραξη του οικοπέδου της Ειδικής Μονάδας των Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (Σ.Υ.Δ.) Α.με.Α. νοητικής υστέρησης. Το έργο όταν ολοκληρωθεί θα περιλαμβάνει και οκτώ οικίσκους με δυνατότητα στο άμεσο μέλλον στέγασης και ολιγοήμερης διαμονής των ΑμεΑ προκειμένου να εξυπηρετούνται οι γονείς και κηδεμόνες τους. Το οικόπεδο 6.000 τ.μ. έχει παραχωρηθεί στο σύλλογο από την Πολιτεία και συγκεκριμένα από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης όταν ο γεν. γραμματέας της ήταν ο Δημήτριος Σταμάτης. 

Η ΜΟΝΑΔΑ ΔΕΝ ΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟ 50 ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Συγκινημένη από την ανταπόκριση του κόσμου μίλησε η πρόεδρος του συλλόγου Άγιοι Θεόδωροι Νατάσα Λιβεριάδου, «Όλα αυτά τα χρόνια όλα τα διοικητικά συμβούλιο προσπάθησαν το όνειρο να γίνει πραγματικότητα, να χαρούμε όλοι μαζί ένα όνειρο. Ξεκινήσαμε όλοι μαζί και πιστεύω ότι όλοι μαζί πρέπει να τελειώσουμε αυτό το έργο παρόλο που οι καιροί είναι δύσκολοι. Είμαστε πολλοί και με το λίγο μπορούμε να έχουμε ένα έργο θαυμάσιο. Το έργο δεν αφορά τους 50 γονείς και συγγενείς που το περιβάλουν είναι ένα έργο κοινωνικό που μας αφορά όλους και αν προσπαθήσουμε πολύ σύντομα θα είμαστε περήφανοι που θα υπάρχει μία τέτοια μονάδα στον τόπο μας». «Αποφασίσαμε να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας προκειμένου να εξασφαλίσουμε τη ζωή ατόμων που θα μεγάλωναν και δε θα είχαν πια φροντίδα από οικογενειακό ή φιλικό περιβάλλον και τα καταφέραμε έστω και μετά από 30 χρόνια», είπε με τη σειρά της η Γεωργία Συμεωνίδου. 

ΑΡΩΓΟΣ Η ΜΟΝΗ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΟΥ

Βασικός συμπαραστάτης στο έργο της ανέγερσης της μονάδας, με σημαντική οικονομική αρωγή μέχρι σήμερα, είναι το Βατοπαιδινό Μετόχι του Αγίου Νικολάου Πόρτο – Λάγους και ιδιαίτερα ο μέχρι πρότινος ιερομόναχός του π. Νήφων, ο οποίος έδωσε το παρόν στην τελετή μαζί με τον π. Βαρνάβα επίσης μοναχό της μονής Βατοπαιδίου. 

Γενικά τα έσοδα του συλλόγου προέρχονται από κάποιες φιλανθρωπικές εκδηλώσεις που διοργανώνει, από τις χαμηλόποσες συνδρομές των μελών του, από την πώληση των προϊόντων που παράγονται στα εργαστήρια του Κ.Ε.Ν.Υ.Α.μεΑ. και κυρίως από τις δωρεές ευαισθητοποιημένων συμπολιτών μας που στηρίζουν και τη λειτουργία του Κ.Ε.Υ.Α.μεΑ. μέχρι σήμερα. Οι ευαισθητοποιημένοι πολίτες μπορούν να συνεχίσουν να προσφέρουν για την κατασκευή της μονάδας καταθέτοντας οποιοδήποτε χρηματικό ποσό (ακόμη και ένα ευρώ) στον αριθ. λογαριασμού 13587055 που έχει ανοίξει ο σύλλογος στην Τράπεζα Κύπρου.

Το κεντρικό κτίριο της μονάδας υποστηριζόμενης διαβίωσης ΑμεΑ αναμένεται να είναι έτοιμη προς χρήση σε 18 μήνες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.