Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

Εμβολιάστηκαν δεκάδες παιδιά

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Με μεγάλη επιτυχία ξεκίνησαν σήμερα οι εμβολιασμοί στο Παράρτημα του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής του Δήμου Ηλιούπολης. 92 βρέφη και παιδιά εμβολιάστηκαν από εθελοντές γιατρούς του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής, με εμβόλια που όφειλαν για την ηλικία τους να έχουν κάνει, αδυνατούσαν όμως, λόγω της έλλειψης κοινωνικής ασφάλισης των γονέων τους.

Σε 18 από τα 92 παιδιά (19,6%) ανοίχτηκαν καινούρια βιβλιάρια Υγείας του Παιδιού, διότι επρόκειτο για παιδιά χωρίς καμία ιατρική παρακολούθηση, προερχόμενα από χώρες της Ασίας και της Αφρικής που κατοικούν στην Ελλάδα, αλλά δεν είχαν εμβολιαστεί ποτέ. Στα παιδιά αυτά (1 έως 12 χρόνων) που ξεκίνησαν σήμερα τον βασικό τους εμβολιασμό, ορίστηκε μάλιστα εμβολιαστικό πρόγραμμα αναπροσαρμογής (catch up) όλων των δόσεων σύμφωνα με την ηλικία τους.

«Είμαστε κοντά στην ελληνική οικογένεια αλλά και σε όποια άλλη οικογένεια ζει στη χώρα μας και έχει ανάγκη τη βοήθειά μας. Προχωρούμε σε όλους τους εμβολιαστικούς σταθμούς μας στα παραρτήματα του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής, χαρτογραφώντας τον παιδικό πληθυσμό σε μια εκστρατεία πρωτογενούς πρόληψης και διαφύλαξης της δημόσιας υγείας», δήλωσε ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Γιώργος Πατούλης.

Να σημειωθεί ότι οι επόμενοι σταθμοί είναι στο Δήμο Ηρακλείου (την Τρίτη 6/11, στη 13:00), στην Ιερά Μητρόπολη Περιστερίου (την ίδια μέρα, στις 17:00) και στο Δημαρχείο Ιλίου (την Τετάρτη 7/11 στις 11:00).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.