Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

Ποια ΑμεΑ εξαιρούνται από τη διαθεσιμότητα;

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Εξαιρούνται από το καθεστώς της διαθεσιμότητας οι εργαζόμενοι που εμφανίζουν αναπηρία σε ποσοστό τουλάχιστον 67% ή πολύτεκνοι, εάν βαρύνονται φορολογικά από τα παιδιά τους υπό τις προϋποθέσεις που ορίζουν οι διατάξεις του ν. 1910/1944 και οι εργαζόμενοι που έχουν σύζυγο ή τέκνο με αναπηρία σε ποσοστό τουλάχιστον 67% που τους βαρύνει φορολογικά και συνοικεί με αυτόν και εφ' όσον το ετήσιο φορολογούμενο και απαλλασσόμενο εισόδημα του πρώτου εδαφίου της παραγράφου 2 του άρθρου 7 του ΚΦΕ ορίζεται στις 12.000 ευρώ.

Με επιστολή της προς τους φορείς μέλη της η ΕΣΑμεΑ (Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία) έκανε γνωστές τις εξαιρέσεις για το θέμα της διαθεσιμότητας υπαλλήλων και της κατάργησης υπαλλήλων, μετά από την αποστολή σχετικής εγκυκλίου του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης με θέμα: «νέο θεσμικό πλαίσιο κινητικότητας των υπαλλήλων του δημόσιου τομέα και στην κατάργηση θέσεων ΙΔΑΧ».

Εξαιρούνται:
Εργαζόμενος που είναι ανάπηρος σε ποσοστό τουλάχιστον 67% ή πολύτεκνος κατά την έννοια των παρ. 1 έως 33 του άρθρου πρώτου του ν.1910/1944 εφόσον τα τέκνα, που ορίζονται στις προαναφερόμενες διατάξεις του ν. 1910/1944, τον βαρύνουν φορολογικά, σύμφωνα με το άρθρο 7 του ΚΦΕ.
Εργαζόμενος του οποίου ο σύζυγος ή η σύζυγος ή τέκνο το οποίο τον βαρύνει φορολογικά σύμφωνα με το άρθρο 7 του ΚΦΕ (ν. 2238/1994) και συνοικεί με αυτόν έχει αναπηρία σε ποσοστό τουλάχιστον 67%. Για την εφαρμογή της παρούσας διάταξης το ετήσιο φορολογούμενο και απαλλασσόμενο εισόδημα του πρώτου εδαφίου της παραγράφου 2 του άρθρου 7 του ΚΦΕ ορίζεται στις 12.000 ευρώ.

Σε ότι αφορά στο μέτρο της διαθεσιμότητας, το οποίο αφορά και στην κατάργηση των οργανικών θέσεων διευκρινίζεται με τη σχετική εγκύκλιο ότι δε συνιστά απόλυση. Σύμφωνα με συγκεκριμένες ρυθμίσεις προβλέπεται η κινητικότητα των υπαλλήλων μέσω της μετάταξης τους σε θέσεις άλλων φορέων.

Η Ε.Σ.Α.μεΑ. δηλώνει πως βρίσκεται σε εγρήγορση διεκδικώντας τη διασφάλιση της εργασίας κάθε εργαζόμενου ατόμου με αναπηρία και εργαζόμενου ο οποίος είναι γονέας/σύζυγος/νόμιμος κηδεμόνας ατόμου με βαριά αναπηρία.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.