Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012

Τα ιδρύματα δίπλα στον άνθρωπο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Ποια είναι και πώς μπορείτε να βοηθήσετε.

Βρίσκονται πάντα δίπλα στους φτωχούς. Συμβάλλουν για να έχουν οι άποροι ένα πιάτο φαγητού στους χαλεπούς καιρούς που διανύουμε.

Μαζεύουν ρούχα, συλλέγουν αντικείμενα που τα μεταπωλούν για να συμπαρίστανται οικονομικά στους ανθρώπους που δεν τα έχουν βρει εύκολα στη ζωή τους…

Εθελοντές και εργαζόμενοι των ιδρυμάτων βοήθειας που στεγάζονται στην Αθήνα, έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι με δεκάδες ιστορίες απόγνωσης. Ακούν τα προβλήματα απλών πολιτών, που μπορεί μέσα σε λίγο διάστημα να βρέθηκαν στο δρόμο και είναι πάντοτε δίπλα τους. Ακόμη κι όταν έχουν τα δικά τους προβλήματα…

Τα ιδρύματα αυτά δεν βασίζονται μόνο στη φιλανθρωπία των οικογενειών που διαθέτουν αρκετά χρήματα. Βασίζονται στην προσφορά όλων.

Το newsbeast.gr σας παρουσιάζει ποια ιδρύματα πολιτών λειτουργούν αυτή τη στιγμή στην πρωτεύουσα.

Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης Δήμου Αθηναίων: Το ίδρυμα που βρίσκεται στο κέντρο της πρωτεύουσας και συγκεκριμένα στην οδό Πειραιώς 45 λειτουργεί εδώ και πάρα πολλά χρόνια για να προσφέρει φαγητό στους ανθρώπους που δυσκολεύονται να επιβιώσουν. Σε αυτό καθημερινά, όπως λένε οι υπεύθυνοί του, έρχονται πάρα πολλοί πολίτες που μέχρι πριν από κάποιο καιρό είχαν μία πολύ καλή δουλειά.

Το ίδρυμα αυτό όμως έχει και ανάγκες που αν δεν καλυφθούν, οι εργαζόμενοι δεν θα μπορούν να εξυπηρετούν τον κόσμο.

«Αυτή τη στιγμή έχουμε ανάγκη από τρόφιμα όπως για παράδειγμα ρύζι, μακαρόνια, ζάχαρη κ.ά. Χρειαζόμαστε δηλαδή τρόφιμα που δεν θα χαλάσουν σύντομα», αναφέρει στο newsbeast.gr η Ξανθή Γιαταγάνα, που για χρόνια φροντίζει τους ανθρώπους που επισκέπτονται το κτίριο της Πειραιώς.

Το ίδρυμα αυτό λειτουργεί από τις 08.00 μέχρι τις 18.00. Έτσι, μπορεί όποιος θέλει να τους βοηθήσει κατά τη διάρκεια αυτού του ωραρίου. Το Σαββατοκύριακο το ίδρυμα λειτουργεί τις ίδιες ώρες όμως μόνο για το πρόγραμμα της σίτισης. Έτσι, όποιος θέλει να βοηθήσει αυτές τις ημέρες, πρέπει να έχει έρθει σε επικοινωνία με τους υπαλλήλους.

Επίσης, οι πολίτες μπορούν να προσφέρουν και ρούχα αλλά μόνο στην περίπτωση που έχουν πρώτα συνεννοηθεί με τους εργαζομένους του ιδρύματος.

Μπορείτε λοιπόν να καλείτε στο 2105246516 για να μιλήσετε με τους αρμοδίους. Πληροφορίες μπορείτε να βρείτε και στo Διαδίκτυο.

Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα Παιδικής Προστασίας: Αυτό το ίδρυμα αυτή την περίοδο έχει ανάγκη από είδη ατομικής υγιεινής όπως για παράδειγμα σαμπουάν, αφρόλουτρα, χαρτοπετσέτες κ.ά. Εκτός αυτού, χρειάζονται είδη καθαριότητας (χλωρίνες, απορρυπαντικά, κ.ά), φάρμακα, εσώρουχα κ.ά.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το τηλέφωνο: 2104515387 και για περισσότερες πληροφορίες να επισκέπτονται την ιστοσελίδα www.xatzikiriakio.gr.

Το συγκεκριμένο ίδρυμα λειτουργεί από το 1889 και φιλοξενεί κορίτσια από έξι ετών προερχόμενα από οικογένειες με σοβαρά κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα.

Ομάδα ΡΕΤΟ, πρώην ναρκομανών: Τα μέλη της συγκεκριμένης ομάδας παίρνουν οτιδήποτε λειτουργεί. Όπως λέει στο newsbeast.gr ένας εκ των υπευθύνων της ομάδας, ο Λευτέρης Κανδιτζογλου, τα αντικείμενα που τους προσφέρονται τα πουλάνε στα τρία μαγαζιά που διαθέτει η ομάδα προκειμένου να βοηθούν συνανθρώπους μας. «Υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι που ζουν χάρη στη βοήθεια του κόσμου», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Η συγκεκριμένη ομάδα έχει τρία μαγαζιά και συγκεκριμένα το ένα βρίσκεται επί της λεωφόρου Λαυρίου στο Κορωπί. Ένα ακόμη βρίσκεται επί της Γρηγορίου Λαμπράκη στο Καματερό και το τρίτο στην οδό Σοφοκλέους στην Καλλιθέα.

Στα τρία αυτά μαγαζιά μπορείτε να βρείτε από ηλεκτρικές συσκευές μέχρι και έπιπλα και με την αγορά αυτών θα βοηθήσετε ακόμη έναν άνθρωπο.

Η ομάδα αυτή, όπως λένε χαρακτηριστικά, δεν προμηθεύεται μεταχειρισμένα ρούχα και παπούτσια επειδή στη συνέχεια τα πουλάει. «Παίρνουμε μόνο καινούργια ρούχα και παπούτσια. Για τα υπόλοιπα προϊόντα δεν έχουμε πρόβλημα», συμπληρώνει.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλέσετε στο τηλέφωνο: 2106625096

Xariseto.gr: Στο πλαίσιο της προσπάθειας για βοήθεια, το www.xariseto.gr προτείνει έναν διαφορετικό τρόπο «κατανάλωσης».

Ένα πάρε-δώσε χωρίς χρήματα, έναν χώρο αλληλεγγύης. Στην ιστοσελίδα μπορεί να βρει κανείς διάφορα αντικείμενα που για κάποιους δεν είναι χρήσιμα αλλά κάποιοι άλλοι μπορεί να τα χρειάζονται.

Εξάλλου, όπως λένε και οι δημιουργοί του, «η επαναχρησιμοποίηση δεν είναι ντροπή ή μειονέκτημα, είναι πρόταση και στόχος, είναι ένας εναλλακτικός τρόπος ανακύκλωσης!».

Οπότε, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα και μπορεί να βρείτε αρκετά χρήσιμα πράγματα…

FreeCycle: Ξεκίνησε από την Αριζόνα και επεκτάθηκε σε πολλές χώρες παγκοσμίως. Έτσι, ήρθε και στην Ελλάδα. Αποτελεί μία έξυπνη λύση στο πρόβλημα της υπερκατανάλωσης και της ανακύκλωσης.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα του freecycle www.freecycle.org.

Ελληνικό Καραβάνι Αλληλεγγύης: Τα γραφεία της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης στεγάζονται στην Πλατεία Ελευθερίας 1 και το μαγαζί των μεταχειρισμένων βρίσκεται στην οδό Φειδίου 14-16 στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Αυτή τη στιγμή οι υπεύθυνοι «τρέχουν» το πρόγραμμα οικονομικής υιοθεσίας ορφανών παιδιών της Ελλάδας. Σκοπός του προγράμματος, όπως αναφέρουν, είναι η οικονομική στήριξη των οικογενειών ορφανών παιδιών, τα οποία είτε ζουν με τον παππού ή/και τη γιαγιά τους είτε με τον άνεργο εν ζωή γονιό τους.

Μπορείτε να καλέσετε στο τηλέφωνο 2103816886 για να ζητήσετε περισσότερες πληροφορίες για το συγκεκριμένο πρόγραμμα ενώ μπορείτε επίσης να στηρίξετε τον αγώνα αυτών των ανθρώπων δίνοντας ρούχα (δέχονται μόνο καινούργια), βιβλία και ότι άλλο μπορείτε.



Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.