Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

Τι πρέπει να προσέχουμε στην αγορά σχολικών ειδών

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Την απάντηση δίνει στο metrogreece.gr o πρόεδρος του ΙΝΚΑ (Γενικής Ομοσπονδίας Καταναλωτών Ελλάδος), Γιώργος Λεχουρίτης.

Σε λίγες ημέρες ξεκινάει η νέα σχολική χρονιά. Γονείς και μαθητές θα ξεχυθούν στις αγορές προκειμένου να προμηθευτούν σάκες, στυλό, μολύβια, τετράδια και ό,τι άλλο τους ζητηθεί από τους δασκάλους. Τι θα πρέπει όμως να προσέξουμε όταν θα προβούμε στις εν λόγω αγορές;

Την απάντηση δίνει στο metrogreece.gr o πρόεδρος του ΙΝΚΑ (Γενικής Ομοσπονδίας Καταναλωτών Ελλάδος), Γιώργος Λεχουρίτης.

--Να καταγράψετε τις ανάγκες πριν βγείτε στα καταστήματα.

-Κάντε έρευνα αγοράς γιατί το ίδιο προϊόν μπορεί να το βρείτε και 100% ακριβότερο από το ένα τετράγωνο στο άλλο.

-Να αποφεύγει να αγοράζετε προϊόντα από υπεύθυνους μικροπωλητές, καθώς υπάρχουν προϊόντα απομίμησης (στυλό, μαρκαδόροι, μολύβια) τα οποία είναι φτιαγμένα με απαγορευμένες ουσίες. Τα παιδιά έχουν την κακή συνήθεια να βάζουν τα μολύβι α και τα στυλό στο στόμα, με αποτέλεσμα οι ουσίες αυτές να είναι επικίνδυνες για τον οργανισμό τους.

-Αποφύγετε τα πλαστικοποιημένα τετράδια τα οποία μυρίζουν πετρέλαιο ή έχουν άσχημη μυρωδιά.

-Μην αγοράσετε γομολάστιχες και προϊόντα που έχουν γεύση ή μυρωδιά φρούτων, διότι τα παιδιά μηχανικά τα βάζουν στο στόμα.Τέλος, ο κος Λεχουρίτης πρόσθεσε «υπάρχουν μεγάλες επιλογές προϊόντων ξεκινώντας από τις σάκες μέχρι τα τετράδια τετράδια πολυτελείας είναι πολύ ακριβότερα σε σύγκριση με τα υπόλοιπα. Ωστόσο, τα παιδιά είναι καταναλωτές που δεν αντιλαμβάνονται το κόστος της αγοράς ενός σχολικού είδους και απαιτούν από τους γονείς να αγοράσουν με βάση τη διαφήμιση και όχι με βάση τις ανάγκες του παιδιού.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.