Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

Θεραπεία… μετά μουσικής

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Εξερευνώντας τον κόσμο της Μουσικοθεραπείας παρέα με το metrogreece.gr και την Διδάκτωρα Μουσικοθεραπείας στο ΑΠΘ, κ.Ντόρα Ψαλτοπούλου!

Ο σύγχρονος τρόπος ζωής είναι εκτός από εκσυγχρονισμένος και συνεχώς εξελισσόμενος σαφώς και ιδιαίτερα απαιτητικός, επηρεάζοντας τη γαλήνη της ψυχής μας και την σύνδεσή της με την εστία δύναμης και ηρεμίας, που ενυπάρχει σε όλους μας. Το ότι όλες οι ασθένειες πηγάζουν από ψυχογενή αίτια, μας έχει κάνει να αναζητούμε και εναλλακτικούς τρόπους θεραπειών πέρα από το ό,τι έχει να μας προσφέρει η παραδοσιακή ιατρική.

Στις θεραπείες αυτές εντάσσεται και η μουσικοθεραπεία, η οποία είναι ένα αναγνωρισμένο επάγγελμα υγείας, που επικεντρώνεται στις ευεργετικές δράσεις της μουσικής στον ανθρώπινο οργανισμό. Εφαρμογές της μουσικοθεραπείας βρίσκουμε στη ρύθμιση του κυκλοφορικού, στη διαχείριση του άγχους και του πόνου και γενικότερα στην εσωτερική σωματική και ψυχική ισορροπία του ανθρώπου.

Ας συντονιστούμε λοιπόν στις μελωδικές συχνότητες της μουσικής, για να εξασφαλίσουμε μια γαλήνια ζωή, κατάμεστη από υγεία, θετική ενέργεια και αισιοδοξία, ανακαλύπτοντας όλα τα θαυμαστά που μας περιβάλλουν!

Το metrogreece.gr, συγκέντρωσε πληροφορίες από την κ.Ντόρα Ψαλτοπούλου, Διδάκτωρα Μουσικοθεραπείας και Λέκτορα στο ΑΠΘ και σας παρουσιάζει από το Α ως το Ω, τη θεραπεία υπό τους ήχους της μουσικής:

«Η μουσικοθεραπεία είναι πλέον μια επίσημα αναγνωρισμένη και στη χώρα μας προσέγγιση ψυχοθεραπείας μέσω της μουσικής, που αγγίζει βαθιά τον άνθρωπο και συμβάλλει στη γενικότερη αναμόρφωση του ανθρώπινου εαυτού μας. Η συγκεκριμένη θεραπεία βασίζεται σε διαδραστικές μεθόδους, στη φαντασία και στον αυτοσχεδιασμό, καθώς δημιουργούμε μουσική μαζί με τους συμμετέχοντες στη συνεδρία, ανάλογα με τις εκάστοτε ανάγκες του καθενός και τα θέματα, που επιθυμεί να επεξεργαστεί και να επιλύσει, όπως για παράδειγμα το άγχος, το πένθος, η απώλεια και οι διαπροσωπικές σχέσεις. Κατά περίσταση, χρησιμοποιούνται ηχογραφημένες μουσικές για χαλάρωση ή κινητοποίηση του ατόμου, έτσι ώστε να πραγματοποιηθεί με τον πλέον ενδεδειγμένο τρόπο το ταξίδι στο ασυνείδητο και στο όνειρο. Στις συνεδρίες μουσικοθεραπείας μπορεί να συμμετάσχει ο καθένας ανεξαρτήτως ηλικίας και φύλου και χωρίς να υπάρχει απαραίτητα κάποια παθολογία, με σκοπό την κατάκτηση της αυτογνωσίας, της χαλάρωσης και της ώθησης προς δημιουργία και δράση. Τα αποτελέσματα της θεραπείας μπορεί να εμφανιστούν άμεσα ή και σε βάθος χρόνου και σύμφωνα με στατιστικές έρευνες, η πιο μεγάλη βελτίωση εμφανίζεται ακόμη πιο έντονα σε περιπτώσεις ανθρώπων, που αντιμετωπίζουν βαριές, ψυχοπαθολογικές καταστάσεις».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.