Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012

Δεν δέχονται υποψήφια με αναπηρία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Την άνιση μεταχείριση ατόμου με αναπηρία, από την τριτοβάθμια εκπαίδευση, καταγγέλλει η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία.

Η Ε.Σ.Α.μεΑ., καταγγέλλει την άνιση μεταχείριση που υφίσταται η Μάρία Κατσάνη, ως άτομο με κινητική αναπηρία, με ποσοστό 67% και άνω, από ΑΕΙ της χώρας.

Η Μαρία Κατσάνη, ενημέρωσε την Ε.Σ.Α.μεΑ. ότι τον Σεπτέμβρη που θα υποβάλλει το Μηχανογραφικό της Δελτίο, δεν μπορεί να δηλώσει το Τμήμα Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης και Διερμηνείας του Ιονίου Πανεπιστημίου, στο οποίο επιθυμεί να εισαχθεί.

Ο λόγος, διότι το συγκεκριμένο τμήμα, δεν δέχεται φοιτητές με κινητική αναπηρία, επειδή οι κτιριακές εγκαταστάσεις του, όπως ενημέρωσαν την ίδια τηλεφωνικά, δεν είναι προσβάσιμες σε φοιτητές με κινητική αναπηρία.

Η Ε.Σ.Α.μεΑ. και σύσσωμο το αναπηρικό κίνημα της χώρας καταδικάζουν την εν λόγω πράξη η οποία ''προσβάλλει την αξιοπρέπεια των ατόμων με αναπηρία'' και ''παραβιάζει απροκάλυπτα βασικά συνταγματικά και ανθρώπινα κατοχυρωμένα δικαιώματά τους''.

Με επιστολή που έστειλε στον υπουργό Παιδείας, Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο η Ε.Σ.ΑμεΑ. 'ζητά την ''προσωπική παρέμβαση του υπουργού προκειμένου να δοθεί το δικαίωμα της εγγραφής όλων των υποψηφίων που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις''.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.