Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012

Συμβουλές αντηλιακής προστασίας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Αντιμετωπίστε αποτελεσματικά τις υπεριώδεις ακτίνες.

Η λήψη ατομικών μέτρων προστασίας από τις υπεριώδεις ακτινοβολίες του ηλίου, UVA και UVB, κρίνεται απαραίτητη καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Τα δύο αυτά είδη υπεριώδους ακτινοβολίας, ευθύνονται τόσο για την πρόκληση ηλιακού εγκαύματος (UVB), όσο και για τη φωτογήρανση (UVA), συμβάλλοντας εξίσου σημαντικά στην αύξηση του κινδύνου εμφάνισης καρκίνου του δέρματος.

Για την ασφαλέστερη έκθεσή μας στην ηλιακή ακτινοβολία, κρίνεται απαραίτητη η αναφορά κάποιων βασικών κανόνων αντηλιακή προστασίας.

Διαβάστε ορισμένες βασικές κατευθυντήριες οδηγίες ηλιοπροστασίας:

- Αποφύγετε την έκθεση στον ήλιο τις ώρες 11 π.μ.- 5 μ.μ

- Κρατήστε τα βρέφη κάτω των 6 μηνών, μακριά από τον ήλιο, ειδικά τις ώρες υψηλής επικινδυνότητας όπου η ηλιακή ακτινοβολία βρίσκεται στο αποκορύφωμά της.

- Χρησιμοποιήστε κατάλληλη προστατευτική ενδυμασία:

Ρουχισμός που να αφήνει όσο το δυνατό λιγότερα εκτεθειμένα σημεία του σώματος στην ηλιακή ακτινοβολία. Θυμηθείτε ότι, αραχνοΰφαντα ή ημιδιάφανα ρούχα δεν παρέχουν υψηλή προστασία.

Τα γυαλιά ηλίου πρέπει να έχουν φακούς με κατάλληλα προστατευτικά φίλτρα και να μπλοκάρουν το 99-100% της UV ακτινοβολίας, έτσι να μειώσουν σημαντικά την πιθανότητα εμφάνισης οφθαλμικών βλαβών. Θυμηθείτε ότι, δεν παρέχουν όλα τα είδη φακών την ίδια προστασία.

Καπέλο με μεγάλο γείσο, έτσι ώστε να προσφέρει ικανοποιητική αντηλιακή προστασία για τα μάτια, τα αυτιά, το πρόσωπο, το λαιμό. Θυμηθείτε ότι, σε περιπτώσεις φαλάκρας, το καπέλο αποτελεί απαραίτητο ατομικό αξεσουάρ.

- Προτιμήστε αντηλιακά προϊόντα με υψηλό δείκτη προστασίας, SPF 30 ή και περισσότερο, για μεγαλύτερη προστασία.

- Εφαρμόστε το αντηλιακό σε στεγνό και καθαρό δέρμα.

- Ανανεώνετε το αντηλιακό σας τακτικά, τουλάχιστον κάθε 2 ώρες, καθώς μπορεί να αλλοιωθεί με την εφίδρωση, την τριβή, το παιχνίδι, την άσκηση και το κολύμπι.

- Μην ξεχνάτε να ελέγχετε την ημερομηνία λήξης των αντηλιακών σας και να μην τα χρησιμοποιείτε, εάν αυτά έχουν λήξει.

- Προστατέψτε το δέρμα σας από τις βλαβερές ακτίνες του ηλίου, όλο το χρόνο και όχι μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες. Η ένταση της UVA ακτινοβολίας παρατηρείται σταθερή καθ’ όλη τη διάρκεια του ημερολογιακού έτους, ακόμα και τις συννεφιασμένες μέρες.

- Προστατέψτε το δέρμα σας κατά την οδήγηση. Η UVA ακτινοβολία είναι ικανή να διαπερνά τα τζάμια του αυτοκινήτου και να απορροφάται από τα ακάλυπτα σημεία του σώματος, όπως τα χέρια και το πρόσωπο.

- Εφαρμόστε ίση ποσότητα αντηλιακού προϊόντος σε όλο το σώμα. Μην αφήνετε εκτεθειμένες στην ηλιακή ακτινοβολία, τις περιοχές των αυτιών, του λαιμού και τα χείλη σας.

- Να θυμάστε ότι, η συχνή και συστηματική χρήση αντηλιακού καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, αποτελεί έναν αόρατο «σύμμαχο» για τη διατήρηση μιας λαμπερής και νεανικής όψης του δέρματος.


Πηγή: http://www.iator.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.