Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012

«Προστατέψτε τα άτομα με αναπηρία»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


«Μην μας αφήνετε στο περιθώριο» λένε σε ανακοίνωσή τους.

Να προστατευτούν τα άτομα με αναπηρία καθώς και οι οικογένειές τους ζητά από τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά και τους αρχηγούς των κομμάτων της κυβέρνησης η ΕΣΑμεΑ με επείγον αίτημά της ενόψει της διαπραγμάτευσης των 11,5 δισ. ευρώ.

Στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι τα τελευταία δύο χρόνια τα άτομα με αναπηρία, και εκείνοι που υποφέρουν από χρόνιες παθήσεις καθώς και οι οικογένειές τους βιώνουν πολύ έντονα τη φτώχεια, την ανεργία και τον κοινωνικό αποκλεισμό. «Τα ελάχιστα υποστηρικτικά μέτρα που ελήφθησαν φυσικά δεν μπορούν να αντισταθμίσουν τις σκληρές επιθέσεις που έχουν δεχτεί σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο», σημειώνουν.

Και τονίζουν ότι: «Είναι αδιανόητη, απάνθρωπη και άνευ λογικής οποιαδήποτε συζήτηση για την περικοπή προνοιακών επιδομάτων, φοροαπαλλαγών, μειώσεων σε συντάξεις και μισθούς ή η υποβάθμιση οποιασδήποτε υπηρεσίας (στην υγεία, την παιδεία, τα κέντρα ημερήσιας φροντίδας ή κλειστής περίθαλψης κλπ.) και όποιων, πενιχρών άλλωστε, οικονομικών κ κοινωνικών παροχών σε πολίτες που βιώνουν διαχρονικά τη φτώχεια, την ανεργία και τον κοινωνικό αποκλεισμό.

Αυτή η συζήτηση, δεν μπορεί και δεν πρέπει να δικαιολογηθεί. Η περικοπή κοινωνικών δαπανών από τους πιο φτωχούς πολίτες δεν μπορεί να αποτελέσει αντισταθμιστικό μέτρο για την τήρηση των συμφωνηθέντων με τους δανειστές της χώρας».

Στην ανακοίνωσή τους τονίζουν προς πάσα κατεύθυνση ότι θα αγωνιστούν με όλες τους τις δυνάμεις και με κάθε πρόσφορο μέτρο εναντίον της «κοινωνικής στοχοποίησης και της κοινωνικής εξαθλίωσης», που καταγγέλλουν ότι δέχονται. Και καταλήγουν, λέγοντας: «Η ευθύνη ανήκει συνολικά και καθολικά στον πρωθυπουργό, στους αρχηγούς των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση, στον πολιτικό κόσμο της χώρας. Την Ελλάδα που εξοντώνει τους πολίτες της, και μάλιστα αυτούς που από το υστέρημά τους έχουν στηρίξει τις προσπάθειες εξόδου από την κρίση, δεν την θέλει κανείς».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.