Παρασκευή, 3 Αυγούστου 2012

Την επόμενη εβδομάδα τα προνοιακά επιδόματα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Αγωνία για 6.200 δικαιούχους στην Αχαΐα.

Υπογράφτηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών η απόφαση για τη χορήγηση των προνοιακών επιδομάτων που δικαιούνται Άτομα με Αναπηρία για το δίμηνο Μαΐου-Ιουνίου. Η καταβολή τους είχε καθυστερήσει και η κατάσταση για αρκετούς δικαιούχους στην Αχαΐα και τη Δυτική Ελλάδα ήταν ιδιαίτερα δύσκολη, καθώς τα επιδόματα αποτελούν σε αυτές τις περιπτώσεις, το μοναδικό τους εισόδημα.

Αποτέλεσμα είναι κάποιοι να μην έχουν χρήματα ούτε φια φαγητό, όπως χαρακτηριστικά είχε πει ο Αντώνης Χαροκόπος, Πρόεδρος της Περιφερειακής Ομοσπονδίας των ΑμεΑ.

Για την καταβολή των επιδομάτων που καθυστέρησε η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία είχε κάνει παρέμβαση στον Υπουργό Εσωτερικών Ευρυπίδη Στυλιανίδη, ενώ το ζήτημα είχε αναδείξει και η Περιφερειακή Ομοσπονδία ΑμεΑ, με τον πρόεδρό της Αντώνη Χαροκόπο να δηλώνει στο thebest.gr ότι μετά τη χθεσινή θετική εξέλιξη οι 6.200 δικαιούχοι στο νομό Αχαΐας θα πάρουν τα χρήματα μέσα στην επόμενη εβδομάδα.

Σε αυτό το σημείο αναδεικνύεται ένα ακόμα ζήτημα που έχει να κάνει με νέα αναμονή, μέχρι τα χρήματα να μπουν στους λογαριασμούς των δικαιούχων.

Όπως εξηγεί ο κ. Χαροκόπος από τη στιγμή της υπογραφής και μέχρι την καταβολή των χρημάτων θα περάσει ένα διάστημα της μιας εβδομάδας τουλάχιστον, καθώς χρειάζονται μέρες μέχρι να φτάσουν τα χρήματα στους Δήμους και να χορηγηθούν από τις τράπεζες.

Πρόκειται για μια ακόμα γραφειοκρατική διαδικασία, για την οποία πρέπει να βρεθεί λύση, προκειμένου οι άνθρωποι με αναπηρία να μην πηγαίνουν από αναμονή σε αναμονή.


Πηγή: http://www.thebest.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.