Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Ζητούνται ενέργειες για την έγκαιρη χορήγηση του διατροφικού επιδόματος

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.






Ανακοίνωση 23.05.12.

Ζητούνται διακριτές και εντεινόμενες ενέργειες για την έγκαιρη χορήγηση του διατροφικού επιδόματος στους νεφροπαθείς τελικού σταδίου και μεταμοσχευμένου συμπαγών οργάνων 
Η Ε.Σ.ΑμεΑ. με το παρόν εκφράζει την ανησυχία που διακρίνει το χώρο των νεφροπαθών τελικού σταδίου και μεταμοσχευμένων συμπαγών οργάνων σε ότι αφορά τη χορήγηση του διατροφικού επιδόματος, το οποίο ήδη έχει καθυστερήσει στις Περιφέρειες της χώρας.

Η Ε.Σ.ΑμεΑ ζητάει να επιταχυνθούν οι ενέργειες που απαιτούνται προκειμένου να καταβληθεί το γρηγορότερο δυνατό το διατροφικό επίδομα στους δικαιούχους από την Περιφερειακή ενότητα της Αττικής η οποία το χορηγεί σε τριμηνιαία βάση και από τις υπόλοιπες Περιφερειακές ενότητες οι οποίες το χορηγούν ανά δίμηνο. Ήδη οι δικαιούχοι του διατροφικού επιδόματος βιώνουν την καθυστέρηση καταβολής του προηγούμενου διμήνου.

Η ανησυχία είναι έκδηλη μετά και το υπ’ αριθ. πρωτ. 16721/27-4-2012 έγγραφο της Διεύθυνσης Οικονομικών των ΟΤΑ προς τη Διεύθυνση Πρόνοιας του Υπουργείου Υγείας -κοινοποιούμενο στις Περιφέρειες της χώρας- με το οποίο επισημαίνεται ότι η ανωτέρω υπηρεσία δεν έχει εμπλακεί στη διαδικασία δημιουργίας βάσης δεδομένων για τη δημιουργία Εθνικού Μητρώου δικαιούχων κοινωνικών και προνοιακών επιδομάτων.

Ζητούμε άμεσες και διακριτές ενέργειες για να φτάσουμε στο επιθυμητό, που δεν είναι άλλο από την όσο το δυνατό ταχύτερη καταβολή του διατροφικού επιδόματος σε όλους τους δικαιούχους και αναμένουμε γι
αυτό τη συνεργασία όλων των εμπλεκομένων αρμοδίων υπηρεσιών.

Με το παρόν έγγραφο ζητούμε την παρέμβαση όλων, πρωτοστατούντος του Πρόεδρου Περιφερειακών Ενοτήτων κ. Γ. Σγουρού, για να μην υπάρξει περαιτέρω καθυστέρηση στη καταβολή του διατροφικού επιδόματος.

Προσδοκούμε ότι το εν λόγω ζήτημα θα διευθετηθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.


Μεταβιβάσιμα αρχεία:
Επιστολή σε ηλεκτρονική μορφή (application/msword, 128 KB)



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.