Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Διακοπή καταβολής του ΕΚΑΣ σε 32.663 συνταξιούχους

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Ποιές κατηγορίες πλήττονται.

Σε 32.663 συνταξιούχους του ΙΚΑ κόπηκε το ΕΚΑΣ για τυπικούς λόγους υποβολής αιτήσεων. Οι κατηγορίες στις οποίες διακόπτεται το ΕΚΑΣ, όπως αναφέρεται στην εγκύκλιο του ΙΚΑ, είναι οι εξής:

Σε 9.684 συνταξιούχους στους οποίους η Διεύθυνση Εκμετάλλευσης ΙΚΑ θα αποστείλει επιστολή με την οποία θα ενημερωθούν ότι, επειδή διαπιστώθηκε αδυναμία ταύτισης των στοιχείων τους μεταξύ των αρχείων του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ και εκείνων της ΓΓΠΣ, θα διακοπεί η καταβολή του επιδόματος με τη σύνταξη του μηνός Ιουνίου 2012. Προκειμένου να διαπιστωθεί η ύπαρξη δικαιώματος στο εν λόγω επίδομα για το έτος 2012, θα πρέπει το αργότερο μέχρι 29/6/2012 να μεταβούν στο Τμήμα Πληρωμών Συντάξεων του Υποκαταστήματος ΙΚΑ - ΕΤΑΜ του τόπου κατοικίας τους.

Σε 1.337 συνταξιούχους στους οποίους θα σταλεί από τη Διεύθυνση Εκμετάλλευσης επιστολή με την οποία θα ενημερωθούν ότι θα ληφθούν υπόψη για τη χορήγηση του ΕΚΑΣ 2012 και τα ποσά συντάξεων που λαμβάνουν από φορέα συνταξιοδότησης του εξωτερικού.

Σε 8.381 συνταξιούχους θα διακοπεί η χορήγηση του ΕΚΑΣ, διότι δεν κατέστη δυνατή η διαπίστωση εάν είναι δικαιούχοι του επιδόματος (π.χ. διπλοσυνταξιούχοι, συνταξιούχοι θανάτου με πολλαπλότητα). Σε αυτούς η Διεύθυνση Εκμετάλλευσης θα αποστείλει επιστολή, με την οποία θα τους ενημερώνει ότι διακόπτεται η καταβολή του ΕΚΑΣ με την πληρωμή της σύνταξης του μηνός Ιουνίου 2012 και ότι μπορούν να προσέλθουν στις αρμόδιες Υπηρεσίες Πληρωμών Συντάξεων, προσκομίζοντας αστυνομική ταυτότητα και αντίγραφο αυτής, εκκαθαριστικό σημείωμα Εφορίας οικονομικού έτους 2011, καθώς και πρόσφατο ενημερωτικό σημείωμα πληρωμής συντάξεων, προκειμένου να γίνει επανέλεγχος του δικαιώματος χορήγησης του ΕΚΑΣ για το έτος 2012.

Η Διεύθυνση Εκμετάλλευσης θα αποστείλει επιστολή σε 13.261 συνταξιούχους στους οποίους διακόπτεται το επίδομα εξαιτίας της υπέρβασης των νέων εισοδηματικών κριτηρίων για το έτος 2012, με την οποία ενημερώνονται ότι δεν πληρούν τις προϋποθέσεις χορήγησης του επιδόματος για το έτος 2012 και ότι για αυτό τον λόγο διακόπτεται η καταβολή του.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.