Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

«Οι Έλληνες είναι πολύ φτωχοί για να φροντίσουν τα παιδιά τους»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Για ανάθεση φροντίδας παιδιών σε ορφανοτροφεία μιλά το BBC.

Το βρετανικό δίκτυο BBC επαναφέρει το θέμα της ανάθεσης της φροντίδας των παιδιών από τους Έλληνες γονείς σε ορφανοτροφεία και κοινωφελή ιδρύματα, λόγω της οικονομικής κρίσης,

Επαναφέρει για άλλη μια φορά το θέμα της ανάθεσης της φροντίδας των παιδιών από τους Έλληνες γονείς σε ορφανοτροφεία και κοινωφελή ιδρύματα, λόγω της οικονομικής κρίσης, το βρετανικό δίκτυο BBC.

Πάντως, αυτή τη φορά, το BBC, δεν χρησιμοποιεί τον όρο «εγκατάλειψη». Συγκεκριμένα, αναφέρει πως «η οικονομική κρίση στην Ελλάδα αναγκάζει τις οικογένειες να αναζητήσουν βοήθεια, σύμφωνα με ένα κοινωφελές ίδρυμα».

«Τα παιδικά χωριά SOS λένε πως σε πολλές περιπτώσεις οι γονείς ζητούν από τα ιδρύματα εάν μπορούν να αναλάβουν τη φροντίδα των παιδιών τους, επειδή δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά στις ανάγκες τους» λέει το βρετανικό δίκτυο.

Ο δημοσιογράφος, Tim Wilcox πήγε στη Θεσσαλονίκη, όπου συνομίλησε με μια 46χρονη μητέρα, που είναι άνεργη εδώ και δύο χρόνια, για την απόφασή της να ζητήσει βοήθεια από τα παιδικά χωριά SOS.

«Ήταν το τελευταίο χτύπημα που δέχθηκα, έχασα τη δουλειά μου λόγω της οικονομικής κρίσης και δεν είχα άλλη επιλογή» ανέφερε η 46χρονη Κωνσταντίνα Μάρα στον Βρετανό δημοσιογράφο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.