Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Προστάτευσε τα χέρια σου από το κρύο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Με λάδι από μέντα και λεμόνι.

Οι ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες του χειμώνα μπορούν να κάνουν τα χέρια σου άγρια. Ωστόσο υπάρχει τρόπος να τα προστατεύσεις, φτιάχνοντας ένα λάδι από μέντα και λεμόνι.

Θα χρειαστείς


1/2 ποτήρι αμυγδαλέλαιο

2 κ.σ. ψιλοκομμένη φλούδα από λεμόνι

2 κ.σ. μέντα ή δυόσμο (φρέσκα)

2-3 φύλλα ευκαλύπτου αποξηραμένα

2 κ.σ. λάδι καλέντουλας

Ιδιότητες


Το αμυγδαλέλαιο είναι μαλακτικό και ενυδατικό, η μέντα και ο ευκάλυπτος βοηθούν στη διείσδυση του προϊόντος, ενώ ταυτόχρονα συσφίγγουν το δέρμα. Τέλος, το λάδι καλέντουλας επουλώνει τις μικροαμυχές που πιθανόν να έχουν τα χέρια σου.

Η εκτέλεση

Βάλε τα λάδια σε βαζάκι, πρόσθεσε μέσα όλα τα υπόλοιπα υλικά και άφησε το μείγμα στο ντουλάπι για 15 ημέρες. Μετά φίλτραρέ το με τούλι και φύλαξέ το σε μπουκαλάκι.

Η εφαρμογή


Άπλωσε στα χέρια σου το λάδι και κάνε μασάζ μέχρι να απορροφηθεί το προϊόν. Φόρα βαμβακερά γάντια για τουλάχιστον 1-2 ώρες. Μετά, ξέπλυνε με πολύ απαλό σαπούνι και ξαναβάλε για ενυδάτωση μερικές σταγόνες από το ίδιο λάδι.

Συμβουλή


Για πιο αποτελεσματική θεραπεία, τύλιξε τα χέρια σου με πλαστική μαγειρική μεμβράνη και φόρεσε τα γάντια όλο το βράδυ. Αυτό το λάδι είναι θαυμάσιο καταπραϋντικό για μετά την αποτρίχωση των ποδιών. Προσθέτοντας, μάλιστα, 5-10 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας ή θυμαριού, γίνεται αντισηπτικό.


Πηγή: http://www.shape.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.