Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Αντιμετωπίστε την ξηροδερμία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Μάθετε τον τρόπο.

Είναι μια πολύ ενοχλητική κατάσταση, την οποία όμως πάντα υπάρχει τρόπος να αντιμετωπίσουμε.

Ξηρό δέρμα, απολέπιση, έντονη ερυθρότητα, κνησμός και κάποιες φορές αίσθημα καύσου είναι τα κυριότερα συμπτώματα της ξηροδερμίας, η οποία μπορεί να εμφανιστεί σε οποιοδήποτε σημείο του προσώπου ή του σώματος.

Απαντάται σε πολλές δερματικές παθήσεις όπως έκζεμα, ψωρίαση, αλλεργική δερματίτιδα εξ επαφής (π.χ. ύστερα από χρήση καλλυντικών), ενώ συχνά «χτυπάει» την τρίτη ηλικία και μπορεί να επιδεινωθεί από το στρες. Ωστόσο, αν το πρόβλημα δεν οφείλεται σε δερματικές παθήσεις, μερικές συμβουλές μπορεί να βοηθήσουν:

• Εξασφαλίστε υγιεινές συνθήκες διαμονής στο σπίτι και στην εργασία αερίζοντας καλά το χώρο και αποφεύγοντας τη χρήση κλιματιστικού σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία.

• Μην ξεχνάτε να πίνετε νερό. Βάλτε στόχο τα 8 με 10 ποτήρια την ημέρα.

• Εμπλουτίστε το διαιτολόγιό σας με πολλά φρούτα και λαχανικά καθώς και τροφές πλούσιες σε ω-3 λιπαρά, όπως λιπαρά ψάρια και ξηρούς καρπούς.

• Αποφύγετε τη χρήση προϊόντων περιποίησης που κάνουν πολύ αφρό γιατί ξηραίνουν την επιδερμίδα. Επίσης επιλέξτε ήπια καθαριστικά χωρίς σαπούνι που δεν στεγνώνουν το δέρμα και αποφύγετε τα συχνά ντους μέσα στη μέρα.

• Στο ντους χρησιμοποιήστε αντί για αφρόλουτρο ενυδατική κρέμα.

• Μετά το πλύσιμο στεγνώστε καλά το δέρμα με την πετσέτα, καθώς έτσι γίνεται φυσική απολέπιση και αφού στεγνώσει καλά, απλώστε ενυδατικό προϊόν –κατά προτίμηση ειδικό για την ξηροδερμία– που κρατάει την υγρασία της επιδερμίδας.

• Αναζητήστε τα σωστά δερματολογικά προϊόντα για την αντιμετώπιση του προβλήματος με την καθοδήγηση του ειδικού γιατρού, στον οποίο πρέπει να απευθύνεστε ειδικά αν η ξηροδερμία επιμένει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.