Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Αχαϊα: Ετοιμάζονται να κόψουν το ρεύμα σε ανάπηρο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Αδυνατεί να πληρώσει το χαράτσι της ΔΕΗ, με την αναπηρική σύνταξη που λαμβάνει, αλλά η ΔΕΗ του έστειλε ειδοποίηση ότι θα του κόψει το ρεύμα...

Ειδοποίηση ότι αύριο η ΔΕΗ θα προχωρήσει στη διακοπή της ηλεκτρόδότησής του, επειδή δεν έχει πληρώσει το χαράτσι, καταγγέλλει ότι έχει λάβει ένας Πατρινός, που αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας. Ο Γιάννης Δημογιάννης κάτοικος της Αγυιάς κατήγγειλε στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, ότι δεν μπορεί να πληρώσει το χαράτσι, που αγγίζει τα 950 ευρώ, όταν η αναπηρική σύνταξη που λαμβάνει είναι 600 ευρώ.

Ο κ. Δημογιάννης πάσχει από σκλήρυνση κατά πλάκας και υποβάλλεται σε καθετηριασμούς, ωστόσο σύμφωνα με το ειδοποιητήριο που έχει στα χέρια του, απειλείται από αύριο να μείνει χωρίς ρεύμα.

Ο κ. Δημογιάννης ανέφερε ότι έχει πληρώσει την οφειλή που αντιστοιχεί στο ρεύμα, το ποσό των 130 ευρώ δηλαδή, αλλά δεν κατέβαλε το χαράτσι. Μάλιστα ανέδειξε τον προβληματισμό του για τη "φιλοσοφία" του κράτους που ζητά από ανθρώπους με προβλήματα υγείας να πληρώσουν μεγαλύτερο τέλος από τη σύνταξη που λαμβάνουν.

Εν τω μεταξύ, οι διακοπές ρεύματος στην Αχαΐα έχουν ξεκινήσει και μέχρι στιγμής είναι περίπου 20, ενώ σύμφωνα με κύκλους της ΔΕΗ καθημερινά θα εκδίδονται περίπου 200 με 300 ειδοποιήσεις για ληξιπρόθεσμους λογαριασμούς.

Από την πλευρά του ο Περιφερειακός Διευθυντής της ΔΕΗ Σπύρος Μυλωνάς μιλώντας στο thebest.gr επεσήμανε ότι οι διακοπές που έχουν σημειωθεί στην ηλεκτροδότηση αφορούν υψηλούς λογαριασμούς της τάξεως των 3.000 - 4.000 ευρώ και όχι οικογένειες με μικρές οφειλές, ενώ για την περίπτωση του Πατρινού που αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας και έχει λάβει ειδοποίηση διακοπής, ο κ. Μυλωνάς ζητά σε τέτοιες περιπτώσεις οι πολίτες να απευθύνονται στη ΔΕΗ προκειμένου να αναζητηθούν λύσεις.







Πηγή: http://www.newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.