Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Ανάπηροι απειλούνται με διακοπή ρεύματος

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.



Με διακοπή ρεύματος απειλούνται σοβαρά πάσχοντες, οι οποίοι δεν θα μπορέσουν να πληρώσουν το τέλος ακινήτων.

Όπως μεταδίδει το www.iatronet.gr, η κυβέρνηση δεν έχει λάβει καμία μέριμνα για την προστασία χρονίως πασχόντων ατόμων, όπως νεφροπαθείς, οι οποίοι εξαρτώνται από ιατρικά μηχανήματα υποστήριξής τους.

Το υπουργείο Οικονομικών έχει μεν εξαιρέσει ορισμένες κατηγορίες αναπήρων, οι οποίοι, όμως, πρέπει να πληρώσουν την πρώτη δόση του τέλους και στη συνέχεια να ζητήσουν ειδική αντιμετώπιση!

Το θέμα αυτό επισημαίνει το προεδρείο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία, σε επιστολή που έστειλε στον υπουργό Οικονομικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο και κοινοποίησε στον πρωθυπουργό κ. Γιώργο Παπανδρέου.

Στην επιστολή αναφέρεται ότι μειωμένη καταβολή τέλους ακινήτων δικαιούνται μόνο οι έχοντες ολική τυφλότητα και βαριά κινητική αναπηρία με ποσοστό αναπηρίας πάνω από 80%.

Η διάταξη αυτή δεν προστατεύει άλλες βαριές κατηγορίες αναπηρίας που έχουν 80% και άνω όπως είναι τα άτομα με χρόνια νεφρική ανεπάρκεια τελικού σταδίου και άλλες αναπηρίες.

Ακόμα και για τους ολικά τυφλούς και βαριά κινητικά αναπήρους η Υπουργική Απόφαση ορίζει ότι είναι υποχρεωμένοι να καταβάλλουν την πρώτη δόση και μετά να προσέλθουν στην εφορία για να καταβάλλουν τα δικαιολογητικά που αποδεικνύουν ότι εντάσσονται στην ευνοϊκή ρύθμιση καταβολής μειωμένου τέλους.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.