Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα στην Ιρλανδία συμμετείχε ο σύλλογος «βηματίΖΩ»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Στο Cork της Ιρλανδίας βρέθηκε από 14 έως 21 Σεπτεμβρίου 2011 ομάδα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία Ν. Κιλκίς «βηματίΖΩ» στο πλαίσιο σεμιναρίου της δράσης 4.3 του προγράμματος «Νέα Γενιά σε Δράση».

Το σεμινάριο με τίτλο “Creative Tools For Participation” – «Δημιουργικά Εργαλεία για τη συμμετοχή» πραγματοποιήθηκε από το Πολιτιστικό Κέντρο της Κοινότητας του Cork με τη συμμετοχή φορέων από την Ελλάδα, την Εσθονία και τη Ρουμανία.

Θέμα του σεμιναρίου ήταν η βιωματική εκπαίδευση σε τεχνικές και μεθόδους που στόχο έχουν την κοινωνική ενσωμάτωση ατόμων τα οποία βρίσκονται στο περιθώριο. Μουσική, ζωγραφική, πυρογραφία, βιωματικές δραστηριότητες και χορός αποτέλεσαν τα αντικείμενα εργασίας όλων των συμμετεχόντων και παρουσιάστηκαν σε εκδήλωση – που πραγματοποιήθηκε στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη του Cork - ανοιχτή στο κοινό στις 21 Σεπτεμβρίου 2011. Οι εμπειρίες που αποκόμισαν οι συμμετέχοντες αποδείχθηκαν σημαντικές και σύντομα πρόκειται να εφαρμοστούν στις διάφορες δραστηριότητες που υλοποιεί ο Σύλλογος.

Την ελληνική αντιπροσωπεία πλαισίωσαν εκπρόσωπος του Δ.Σ., προσωπικό του Συλλόγου και συνοδοί του θερινού κατασκηνωτικού προγράμματος ενώ το Κ.Ε.Κ. «ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ» στήριξε την προετοιμασία και υλοποίηση του σχεδίου.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.