Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

Δεσμεύσεις του υπουργού Εργασίας στους γονείς ΑμεΑ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.
Αφορούν τους όρους συνταξιοδότησης και την εξαίρεσή τους από την εργασιακή εφεδρεία.



Αναδιπλώθηκε μερικώς το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης σε ότι αφορά το διττό αίτημα της ομοσπονδίας γονέων – κηδεμόνων ΑμεΑ άρσης της αναδρομικής ισχύος του άρθρου 37 του Ν.3996/2011, που αφορά στη συνταξιοδότηση γονέων ατόμων με αναπηρία με εικοσιπενταετία και εξαίρεσης των γονέων ΑμεΑ από το μέτρο της Εργασιακής εφεδρείας.

Συγκεκριμένα, σε συνάντησή του με αντιπροσωπεία της ΠΟΣΓΚΑΜΕΑ, ο υπουργός Εργασίας δεσμεύτηκε ότι στον αμέσως επόμενο νόμο του υπουργείου που θα μπει για ψήφιση στη Βουλή θα συμπεριληφθεί διάταξη στην οποία θα αναφέρεται ρητώς : “Για όσους γονείς έχουν υποβάλλει δικαιολογητικά για συνταξιοδότηση μέχρι και την ψήφιση του Ν.3996/2011 και δεν έχουν βγει οριστικές αποφάσεις συνταξιοδότησης, ο φάκελος θα εξεταστεί με την ισχύουσα νομοθεσία κατά την υποβολή των δικαιολογητικών”.

Σε ότι αφορά την εργασιακή εφεδρεία, ο υπουργός εργασίας ήταν πολύ περισσότερο ασαφής. Διαμήνυσε ότι θα εξακολουθήσουν να ισχύουν στο έπακρο οι προστατευτικές αρχές για τους ανθρώπους με αναπηρία που παρέχει Ν 2643/98. Τόνισε δε την πεποίθησή του ότι το συναρμόδιο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες που ενδεχομένως θα απαιτηθούν ώστε να προστατευθούν από την ένταξη στην Εργασιακή Εφεδρεία οι εργαζόμενοι με αναπηρία και εργαζόμενοι γονείς των ατόμων με αναπηρία.



Πηγή: Εφημερίδα "Ελευθεροτυπία"


Ο νόμος 3996 του 2011 υπάρχει ολόκληρος εδώ.

2 σχόλια:

  1. Οι δεσμεύσεις του Υπουργού έμειναν στα λόγια.
    Είμαι γονέας ανάπηρου τέκνου εχω καταθέσει τα χαρτιά μου με τον προηγούμενο νόμο από τον Ιανουάριο και έρχεται τώρα ο νεος νόμος με αναδρομική ισχύ επέιδη δεν έχω πάρει οριστική απόφαση συνταξιοδότησης.Όποιος αντιμετωπίζει παρόμοιο προβλημα παρακαλώ να επικοινωνήσει να δουμε πως μπορούμε να κινηθούμε και να πιέσουμε κάθε κατεύθυνση για την αδικία αυτή που έγινε
    Γιώργος
    τηλ. 6986092612

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @Ανώνυμος


    πολύ καλή ιδέα κύριε γιώργο επίσης μπορείτε να συνεννοηθείτε και με κάποιο πανελλήνιο σύλλογο που έχετε ή εντάσσεστε ως γονείς τέκνων με αναπηρία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.