Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

ΑμεΑ: Αγώνας μέχρι εσχάτων ενάντια στον κοινωνικό «Καιάδα»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.
Εκατοντάδες ΑμεΑ και μέλη των οικογενειών τους διαδήλωσαν την αντίθεσή τους στην ανάλγητη οικονομική πολιτική της κυβέρνησης.

Ζητούνται επειγόντως διακριτά μέτρα προστασίας των ΑμεΑ και των οικογενειών τους.




Με κεντρικό σύνθημα – μήνυμα “ο αγώνας για αξιοπρέπεια, ενάντια στην περιθωριοποίηση, τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό θα συνεχιστεί μέχρις εσχάτων”, εκατοντάδες άτομα με αναπηρία και μέλη των οικογενειών τους, από τις 9 σήμερα το πρωί έξω από το υπουργείο οικονομικών διατράνωσαν την μετωπική αντίθεσή τους στην “σφαγή” των δικαιωμάτων των ΑμεΑ ελέω των ασκούμενων οικονομικών πολιτικών.

Όπως επισημάνθηκε από την αντιπροσωπεία της εθνικής συνομοσπονδίας ΑμεΑ που κατέθεσε σειρά αιτημάτων για την προστασία των ΑμεΑ στο γραφείο του υπουργού Ε. Βενιζέλου, “εάν η Κυβέρνηση δεν λάβει άμεσα συγκεκριμένα και διακριτά μέτρα κοινωνικής προστασίας των ατόμων με αναπηρία από την οικονομική κρίση, τότε αντικειμενικά προετοιμάζει τις εφιαλτικές συνθήκες για να ανοίξει ο σύγχρονος, κοινωνικός Καιάδας”.

Eστιάζοντας στις εφιαλτικές επιπτώσεις της ασκούμενης πολιτικής η ΕΣΑμεΑ εγκάλεσε το υπουργείο οικονομικών ότι “στις πρόσφατες ανακοινώσεις του για επιβολή επαναλαμβανόμενων φόρων όπως το νέο τέλος ακινήτων, τα άτομα με αναπηρία και οι οικογένειές τους δεν εξαιρέθηκαν πλήρως μέσω διακριτών και συγκεκριμένων μέτρων. Παράλληλα, μόλις πρόσφατα ανακοινώθηκαν σημαντικές μειώσεις στα ποσά επιχορηγήσεων προνοιακών υποστηρικτικών φορέων στα άτομα με βαριές αναπηρίες που οδηγούν ακόμα και στο κλείσιμό τους”.

Ειδικότερα σε ότι αφορά το μείζον για τα ΑμεΑ και τις οικογένειές τους θέμα της ανεργίας, επισημάνθηκε μεταξύ άλλων με δηκτικό τρόπο το εξαιρετικά ανάλγητο της μη εξαίρεσης από το μέτρο της εργασιακής εφεδρείας των ΑμεΑ και των μελών των οικογενειών τους, δεδομένου ότι “στην πλειοψηφία των περιπτώσεων αυτών, μόνο ένα μέλος της οικογένειας εργάζεται αναγκαστικά”. Ας προσεχθεί το συγκεκριμένο σημείο. Η έλλειψη στοιχειωδών υποστηρικτικών δομών στη χώρα μας για τα παιδιά με αναπηρία υποχρεώνει στην συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων τον ένα γονέα να παραμένει σπίτι για να προσφέρει βασικές υπηρεσίες στο παιδί του. Άρα, η μη εξαίρεση του ενός και μοναδικού εργαζόμενου γονέα από το μέτρο της εργασιακής εφεδρείας σημαίνει – όπως το επισημαίνει και η ΕΣΑμεΑ – Καιάδας! 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.