Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Η Μικρόπολις ανοίγει ξανά τις πύλες της – Εκπαιδεύοντας τους Πολίτες του Αύριο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Η μεγαλύτερη διοργάνωση για παιδιά έρχεται ξανά για να μεταμορφώσει την «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων σεΜικρόπολις, μια πόλη θαύμα για μικρούς ενεργούς πολίτες! Από 21 έως και 25 Σεπτεμβρίου 2011,παιδιά 2 έως 13 ετών με τις οικογένειές τους πλημμυρίζουν τιςσυναρπαστικές Γειτονιές της Μικρόπολις 2011. Με ξεναγούς τη μικρή Πόλυ και το φίλο της, τον Κοσμά, βιώνουν μια μοναδική εμπειρία και απολαμβάνουν μιαημερήσια εκδρομή που μένει αξέχαστη!

Υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, η Μικρόπολις 2011 γίνεται η πρώτη εκπαιδευτική εκδρομή της χρονιάς, δίνοντας την ευκαιρία σε μαθητές και μαθήτριες δημοτικών σχολείων απ’ όλη την Ελλάδα να ξεκινήσουν το νέο σχολικό έτος… παίζοντας!

Γεμάτες δράση και παιχνίδι, οι Γειτονιές της Μικρόπολις 2011 εισάγουν παιδιά και γονείς στον κόσμο της Προστασίας του Περιβάλλοντος, της Οδικής Ασφάλειας, της Μουσικής, της Υγιεινής Διατροφής, του Αθλητισμού, της Τεχνολογίας, των σχέσεων μέσα στην Οικογένεια και της έννοιας τηςΦροντίδας. Οι δράσεις υλοποιούνται από πανεπιστήμια, ινστιτούτα, μουσεία, πολιτιστικά και εκπαιδευτικά ιδρύματα, αλλά και γνωστές μη κυβερνητικές οργανώσεις με καινοτόμο εκπαιδευτικό έργο.

Φέτος, η Μικρόπολις είναι γεμάτη εκπλήξεις! Για πρώτη φορά, οι γονείς καλούνται να πάρουν μέρος στις δραστηριότητες, διαδραστικά θεατρικά δρώμενα και δράσεις ανακύκλωσης πραγματοποιούνται και στους εξωτερικούς χώρους, ενώ μέσα από διαγωνισμούς και κληρώσεις μοιράζονται πλούσια και χρήσιμα δώρα! Οι πύλες της Μικρόπολις 2011 θα κλείσουν μελωδικά, με μία ξεχωριστή συναυλία από τηνΚαμεράτα, την Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής!

Η Μικρόπολις στηρίζει για δεύτερη συνεχή χρονιά το Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα Παιδικής Προστασίας.
Πληροφορίες: www.mikropolisfestival.gr
Διαγωνισμοί: www.facebook.com/Mikropolis
Κληρώσεις: στο χώρο διεξαγωγής.

ΟΙ ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΕΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΣ 2011


Η Γειτονιά της Φύσης – 2011, Παγκόσμιο Έτος για τα Δάση! Ανακαλύψτε έναν πραγματικό κρυμμένο θησαυρό μες το άλσος της Μικρόπολις! Ταξιδέψτε στα δάση του κόσμου μέσα από φωτογραφίες του National Geographic. Μάθετε τις υπηρεσίες ανυπολόγιστης αξίας που προσφέρουν τα δάση, δωρεάν! Γνωρίστε την ιστορία του πιο ελληνικού δέντρου, της ελιάς και αφήστε τα αρώματα ελληνικών βοτάνων να σας μαγέψουν. Αυτά και πολλά άλλα, μέσα από παιχνίδια γνώσης, δημιουργίας, κατασκευών, upcycling και μέσω Η/Υ, στη Γειτονιά που κάνει την προστασία της φύσης τρόπο ζωής! Φορείς υλοποίησης: Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης, Αρκτούρος, Ελληνικός Κόσμος.

Η Γειτονιά της Οικογένειας – Ό,τι πιο όμορφο στη ζωή… Παιδιά, γονείς, φίλοι και συγγενείς παίζουν παιχνίδια που σχετίζονται με το σεβασμό, την αποδοχή, τη φιλία, την αγάπη και τη συνεργασία για ένα… περιβαλλοντικά ευτυχισμένο σπίτι! Εικαστική τέχνη, θεατρικό παιχνίδι, βιντεοπροβολές και βιντεοσκόπηση, παιχνίδια ρόλων και πολύ συζήτηση μας αποκαλύπτουν όλα όσα κάνουν μια οικογένεια να χαμογελά!Φορείς υλοποίησης: WWF Ελλάς, Action Aid, Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης, Σπείρα και Youth for Human Rights.

Η Γειτονιά της Μουσικής – Μελωδίες, παράξενες λέξεις και αναπάντεχες συγχορδίες! Συνδυάζουμε τις… ρυθμικές πατημασιές ενός ελέφαντα με βιολιά και έγχορδα, ένα λούνα παρκ μ΄ ένα δάσος, ήχους και ρυθμούς με αρμονίες, δοξάρια και συναυλίες! Εδώ, τα παιδιά ανακαλύπτουν μέσα από το παιχνίδι τα μυστικά, αλλά πάνω απ΄ όλα τη χαρά της μουσικής! Φορείς υλοποίησης: Καμεράτα, Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής και Ωδείο Φίλιππος Νάκας.

Η Γειτονιά της Φροντίδας – Μόνο για παιδιά προσχολικής ηλικίας… μαζί με τη μαμά και το μπαμπά! Ινδικοί χοροί και αφρικάνικα τραγούδια, μουσικοκινητικά παιχνίδια, ιστορίες ντυμένες με ήχους ροκ και κλασσικής μουσικής ξετρελαίνουν μικρούς και μεγάλους! Τα παιδιά δημιουργούν με φροντίδα το δικό τους παραμύθι και έρχονται σε επαφή με τη λαϊκή σοφία μέσα από το διαδραστικό θεατρικό έργο «Το παιδί και το κουδουνάκι»! Φορείς υλοποίησης: Εργαστήρι Θεάτρου Πόρτα – Ξένια Καλογεροπούλου, Μορφές Έκφρασης, Ωδείο Φίλιππος Νάκας.

Η Γειτονιά της Γεύσης – Το πιο νόστιμο πρωινό… ξεκινάει με μουσική και χορό! Τα «Μουσικομαγειρέματα» του αγαπημένου μας Ευτύχη Μπλέτσα έρχονται να δώσουν ρυθμό, αλλά και μελωδικές συμβουλές για ένα έξυπνο πρωινό! “Υπεύθυνες” για την επιστημονική προσέγγιση του θέματος είναι η Κίτσα-Μπουκίτσα και η Λιχούδα, που μάς αποκαλύπτουν τα πάντα για τη γεύση, αλλά και τα εποχιακά φρούτα και λαχανικά, ενώ για να πάρουμε ενέργεια φτιάχνουμε παρέα το δικό μας πρωινό με ό,τι πιο θρεπτικό! Φορείς υλοποίησης: Ελληνικό Ίδρυμα Γαστρεντερολογίας και Διατροφής, ΓλύκαΜαγειρέματα, Μουσικομαγειρέματα – Ευτύχης Μπλέτσας.

Η Γειτονιά της Τεχνολογίας – Ασφαλής Πλοήγηση στο Διαδίκτυο και Γνώση! Το διαδίκτυο είναι ένας υπέροχος σύμμαχος στη γνώση, τη ψυχαγωγία και την επικοινωνία, αρκεί να γνωρίζουμε πώς να το χρησιμοποιούμε σωστά. Στη Γειτονιά της Τεχνολογίας παιδιά και γονείς γνωρίζουν πρωτότυπες πλατφόρμες ηλεκτρονικής μάθησης για όλες τις ηλικίες, ενώ μέσα από ηλεκτρονικά παιχνίδια μαθαίνουν πως να παίζουν και να ψυχαγωγούνται με ασφάλεια, τόσο εντός, όσο και εκτός του διαδικτύου! Φορείς υλοποίησης:Εκπαιδευτική Τηλεόραση, Athens InformationTechnology.

Η Γειτονιά της Άθλησης – Αθλητές της ζωής! Κλασσικά και «νέα» αθλήματα περιμένουν τα παιδιά στη Γειτονιά του Αθλητισμού, εκεί όπου η αξία της άθλησης και της συνεργασίας γίνεται παιχνίδι!

Η Γειτονιά της Οδικής Ασφάλειας – Στους δρόμους της πόλης, ασφαλώς! Μπορεί στη Μικρόπολις τα παιδιά να κυκλοφορούν με ασφάλεια, αλλά τί γίνεται έξω από αυτήν; Μικροί και μεγάλοι, μέσα από παιχνίδια ρόλων, αίσθησης χώρου, ακοής και παρατηρητικότητας, μαθαίνουν τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους έτσι ώστε να κινούνται με ασφάλεια στους δρόμους της μεγάλης πόλης, ενώ οι ενήλικες ευαισθητοποιούνται στο θέμα «οδήγηση και αλκοόλ» μέσα από ένα αναπάντεχο παιχνίδι. Φορέας Υλοποίησης: Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας Πάνος Μυλωνάς.

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ


Τοποθεσία: «Τεχνόπολις» Δήμου Αθηναίων (Πειραιώς 100, Γκάζι). Υποδομές χώρου φιλικές προς ΑμΕΑ. Πρόσβαση με Αττικό Μετρό: Γραμμή 3 – Στάση Κεραμεικός. Είσοδος - Έξοδος από οδό Περσεφόνης.

Ημέρες & Ώρες Λειτουργίας:
Τετάρτη 21 – Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου, 09.00 – 14.00: Μόνο προγραμματισμένες επισκέψεις Δημοτικών Σχολείων απ’ όλη την Ελλάδα, στο πλαίσιο εκπαιδευτικής εκδρομής.
Σαββατοκύριακο 24 & 25 Σεπτεμβρίου, 10.00 – 20.00: Παιδιά και συνοδοί, προγραμματισμένες επισκέψεις Φορέων για το Παιδί.

Εισιτήρια – Προπώληση:

1. Δωρεάν είσοδος: Δημοτικά Σχολεία, Φορείς για το Παιδί, ΑμΕΑ.

2. Ενήλικες και παιδιά άνω των 2 ετών: 5€ το άτομο.

3. Πολύτεκνοι και επισκέπτες άνω των 65 ετών: 3€ το άτομο, με την προσκόμιση σχετικής κάρτας.

4. Θαύμα προσφορά! Πακέτο 4 εισιτήριων: 8€, μόνο μέσω www.webdealer.gr.

5. Προπώληση: Public Συντάγματος και The Mall Athens: 4€ το άτομο .

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ: ΔΩΡΑ ΠΑΠΠΑ, τηλ.: 210 3469007 & 211 1117146, κιν.: 6957215734, 6972155869, Fax: 210 3469001, e-mails: press@practivities.gr, pappa.dora@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.