Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Έργα πολιτιστικού ενδιαφέροντος στη Β.Εύβοια

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Στο περιθώριο της συνάντησης του βουλευτή Συμεών Κεδίκογλου με τη Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού κ. Μενδώνη, είχαμε δύο σημαντικές εξελίξεις σε θέματα που αφορούν τη Βόρεια Εύβοια.

Το Υπουργείο προχωρά στην αξιοποίηση της οικίας Βλαχοθανάση, γίνεται η μουσειολογική μελέτη για τον τρόπο έκθεσης των ευρημάτων, υλοποιούνται ορισμένες τεχνικές εκκρεμότητες (π.χ. ράμπα για ΑΜΕΑ) και στόχος είναι μέχρι την άνοιξη έως το αργότερο το επόμενο καλοκαίρι να λειτουργήσει περιλαμβάνοντας έκθεση όσο και τη φύλαξη και συντήρηση των ευρημάτων της περιοχής.

Επίσης ο Ναός του Αγίου Νικολάου στην Ιστιαία χρονολογίας 13ου - 14ου αιώνα μ.χ. θεωρείται το σημαντικότερο μνημείο της εποχής για τη Βόρεια Εύβοια. Έχουν γίνει σημαντικές εργασίες αποκατάστασης στέγης, τοιχογραφιών κτλ. όμως για να μη συνεχίζονται οι φθορές από τα οχήματα τα οποία περνούν στο δρόμο που εφάπτεται του ναού, η πρόταση του Υπουργείου προς το Δήμο την οποία θα εκθέσει και ο βουλευτής, είναι ο δρόμος να μονοδρομηθεί και να μπουν προστατευτικά κολωνάκια ή ακόμη καλύτερα να χαμηλώσει στο σημείο που εφάπτεται του ναού γιατί είναι υπεύθυνος (υγρασία κτλ.) για μεγάλες φθορές.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.