Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Πράσινο φως από δημοτικό συμβούλιο για Αριστοτέλους

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.
Η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής είχε εγκρίνει ομόφωνα την οριοθέτηση του κοινόχρηστου χώρου από τη λεωφόρο Νίκης μέχρι την οδό Μητροπόλεως.




Ψηφίστηκε χθες βράδυ από το δημοτικό συμβούλιο, η κανονιστική απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής σχετικά με τη χωροθέτηση των τραπεζοκαθισμάτων στην πλατεία Αριστοτέλους.

«Με την απόφαση αυτή λύνεται ένα θέμα που απασχολούσε τον Δήμο από το 2003, αφού τα πάντα λειτουργούσαν χωρίς άδεια και χωρίς καμία κανονιστική απόφαση από τη Δημοτική Αρχή. Επιπλέον δίνεται μια ανάσα πνοής στην πλατεία Αριστοτέλους που αποτελεί σύμβολο της πόλης» δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Αστικού Σχεδιασμού Πολεοδομίας και Δικτύων Ανδρέας Κουράκης.

Η συγκεκριμένη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου είναι ιδιαίτερα σημαντική διότι αποσκοπεί στην ανάδειξη της ιστορικής φυσιογνωμίας του χώρου, την αποτροπή των αυθαίρετων καταλήψεων από τραπεζοκαθίσματα και την ισομερή κατανομή του κοινόχρηστου χώρου στα παρακείμενα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής είχε εγκρίνει ομόφωνα την οριοθέτηση του κοινόχρηστου χώρου από τη λεωφόρο Νίκης μέχρι την οδό Μητροπόλεως και όπως είχε παρουσιάσει η Voria.gr, σύμφωνα με την απόφαση:

1.Απαγορεύεται η ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων εντός των στοών εκατέρωθεν της πλατείας Αριστοτέλους.

2.Ο κοινόχρηστος χώρος που διατίθεται για την ανάπτυξη των τραπεζοκαθισμάτων οριοθετείται από την οικοδομική γραμμή (μέτωπο) των οικοδομικών τετραγώνων εκατέρωθεν της πλατείας Αριστοτέλους και από τον εσωτερικό διάδρομο μεταξύ των υφισταμένων παρτεριών.

3.Οριοθετούνται τέσσερις εγκάρσιοι διάδρομοι πλάτους τεσσάρων μέτρων για την ακώλυτη διέλευση των πεζών από τις στοές προς τον κεντρικό της χώρο πλατείας.

Σύμφωνα με την απόφαση, σε κάθε περίπτωση πρέπει να διασφαλίζεται η απρόσκοπτη διέλευση των πεζών, ελάχιστου πλάτους 1,50 μ. , σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία για την προσβασιμότητα ΑμεΑ, όπως και η δυνατότητα προσέγγισης οχημάτων έκτακτης ανάγκης στις εισόδους των οικοδομών που βρίσκονται εντός των στοών της πλατείας και ιδίως τη δυνατότητα ανάπτυξης πυροσβεστικού οχήματος.



Πηγή: http://voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.