Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Συμβουλές που θα μας φτιάξουν τη διάθεση

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Έξι γαστρονομικές προτάσεις!
Έκτακτα μέτρα, κούραση, ένταση, νέες αλλαγές, γρήγοροι ρυθμοί, τόσοι λόγοι που ρίχνουν καθημερινά τη διάθεσή σας; Μπορεί η διάθεση να περνά όμως από το στομάχι;

1.Το αμινοξύ τρυπτοφάνη έχει βρεθεί πως προκαλεί ύφεση στα συμπτώματα της κατάθλιψης. Φυσικές πηγές τρυπτοφάνης αποτελούν το γάλα, η γαλοπούλα, το κοτόπουλο, το ψάρι, τα μπιζέλια, οι ξηροί καρποί, οι ηλιόσποροι, οι κολοκυθόσποροι και το φυστικοβουτυρο. Οπότε εάν η διάθεσή σας έχει αρχίσει ήδη επιστρέφοντας στην καθημερινότητα και τις υψηλές απαιτήσεις της μην ανησυχήσετε εάν τα ράφια των σούπερ μάρκετ με τους ηλιόσπορους είναι άδεια. Μονάχα προσοχή στις ποσότητες μιας και οι ηλιόσποροι, όπως και όλοι οι ξηροί καρποί είναι τρόφιμα πλούσια σε λιπαρά και θερμίδες!

2. Το φρέσκο ψάρι και ιδιαίτερα τα λιπαρά ψάρια όπως ο σολομός, το σκουμπρί και η σαρδέλα δεν θα ήταν άσχημο να τα επιλέγατε πιο συχνά για το τραπέζι σας. Τα ω3 εκτός από την ευεργετική τους δράση στην καρδιά συνδέονται και με την καλύτερη διάθεση!

3.Ψωμί ολικής αλέσεως από σιτηρά και κυρίως δημητριακά βρώμης, εναλλακτικά κουάκερ είτε στη σαλάτα σας είτε βραστό με ντομάτα φτιάχνοντας μια υπέροχη δροσιστική σούπα ντομάτας.

4.Το σκόρδο φαίνεται να συσχετίζεται με χαμηλά ποσοστά εμφάνισης της κατάθλιψης σε πληθυσμούς που κατανάλωναν μια ειδική συσκευασία μουστάρδας από σκόρδο στην βόρεια Αμερική.

5. Καρυκεύματα, όπως κόκκινο πιπέρι, δεντρολίβανο, πιπερόριζα (τζίντζερ), κάρδαμο και βασιλικός, φαίνεται ότι σχετίζονται με βελτίωση της διάθεσής μας, αν και δεν γνωρίζουμε τον ακριβή μηχανισμό.

+1. Τι θα λέγατε για λίγο παραπάνω κίνηση ακόμη και αν πρόκειται να σηκωθείτε από τη καρέκλα για ένα ποτήρι νερό, αφού πρόσφατες μελέτες αναφέρουν πως όσο ενηλικιωνόμαστε αυξάνεται ο κίνδυνος εμφάνισης συμπτωμάτων κατάθλιψης για όσους έχουν χαμηλή φυσική δραστηριότητα σε σύγκριση με αυτούς που έχουν συστηματική και έντονη φυσική δραστηριότητα.

Έξτρα tip:
Μειώστε το κόκκινο κρέας, τα κονσερβοποιημένα και τα κατεψυγμένα έτοιμα τρόφιμα, το πρόχειρο φαγητό. Η τακτική κατανάλωση κονσερβών, κατεψυγμένων έτοιμων γευμάτων και πρόχειρου φαγητού που εμπεριέχουν πολλές θερμίδες ανά γραμμάριο (τα λεγόμενα πυκνά θερμιδικά τρόφιμα) έχουν πολύ σημαντικότερη συσχέτιση με το αυξημένο λίπος στην κοιλιακή χώρα και την κατάθλιψη, ένας ακόμη λοιπόν λόγος για να αποφεύγουμε αυτές τις τροφές.

Καλό φθινόπωρο και να θυμάστε πως το χαμόγελο δεν είναι τυχαίο αλλά πηγαίο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.