Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Πανευρωπαϊκή ημέρα χωρίς αυτοκίνητο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Εορταστικές εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη.

Πανευρωπαϊκή ημέρα χωρίς αυτοκίνητο σήμερα και περισσότερες από δύο χιλιάδες πόλεις στην Ευρώπη και στον υπόλοιπο κόσμο συμμετέχουν σε μια σειρά εκδηλώσεων και δράσεων.

Στόχος του σημερινού εορτασμού η εναλλακτική κίνηση με ποδήλατο, περπάτημα, Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ώστε να υπάρχει λιγότερη ρύπανση και κυκλοφοριακά προβλήματα, αλλά και λιγότερα τροχαία ατυχήματα.

Η Αθήνα αν και εγκλωβισμένη στην απεργία των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς και των ταξί, συμμετέχει και η ίδια στην πανευρωπαϊκή εκστρατεία για τη βιώσιμη μετακίνηση.

Η συμμετοχή θα γίνει όχι με εορταστικές εκδηλώσεις, λόγω της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας, αλλά με την προώθηση θεσμικών παρεμβάσεων που αφορούν τους δύο ποδηλατικούς άξονες της πόλης και την πεζοδρόμηση της Πανεπιστημίου.

Η Θεσσαλονίκη πάλι τιμά την ημέρα παραδίδοντας κεντρικούς δρόμους της σε πεζούς και ποδηλατιστές, ενώ ποδηλατοδρομίες και πεζοπορίες θα πραγματοποιηθούν, μεταξύ άλλων, στους δήμους Κερατσινίου-Δραπετσώνας, Κορωπίου, Ιωαννίνων, Τριπόλεως, Κιλκίς και Χανίων.

Μέσα στον Φεβρουάριο του επόμενου έτους θα δημοπρατηθούν οι δύο ποδηλατικοί άξονες της Αθήνας, οι οποίοι είναι ενταγμένοι στο Πρόγραμμα Αθήνα-Αττική 2014 και πρόκειται να ολοκληρωθούν μέσα στο 2012, ενώ ήδη μέσα στον Οκτώβριο αναμένονται οι εγκρίσεις από τον δήμο Αθηναίων.

Ο πρώτος ποδηλατικός άξονας είναι μήκους 25,5 χλμ και συνδέει τον σταθμό του ΗΣΑΠ της Κηφισιάς με τον Φαληρικό Όρμο. Ο δεύτερος ποδηλατικός άξονας είναι η παραλιακή διαδρομή μήκους 3 χλμ, όπου σε πρώτη φάση θα ξεκινά από το ρέμα της Πικροδάφνης του δήμου Φαλήρου μέχρι την περιοχή του κέντρου Φαντασία.

Στη Θεσσαλονίκη στην περιοχή που περικλείεται από τις οδούς Αγγελάκη-Εγνατία-Ι.Δραγούμη-Λεωφόρου Νίκης δεν θα κινούνται καθόλου Ι.Χ. και θα πραγματοποιηθούν μουσικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.