Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Η σύζυγος του Προέδρου της Δημοκρατίας θα εγκαινιάσει το Παιδικό Χωριό SOS Θράκης

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


ΠΟΤΕ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ;

ΜΑΘΕΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ



Η σύζυγος του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κα Μαρία Παπούλια. θα πραγματοποιήσει τα επίσημα εγκαίνια του παιδικού χωριού SOS Θράκης, την Πέμπτη 26 Μαΐου. Με την αφορμή των εγκαινίων θα αναφερθούμε στις υπηρεσίες και τα προγράμματα που παρέχει το χωριό SOS στο Αρίστηνο και πώς μπορεί να βοηθήσει κάποιος το έργο του.

Το Παιδικό Χωριό Θράκης είναι το τρίτο που δημιουργήθηκε στην χώρα μας σε έκταση 15 στρεμμάτων που παραχώρησε το 2002 στα παιδικά χωριά SOS Ελλάδος, η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης και η Νομαρχία Έβρου στο Αρίστηνο Αλεξανδρούπολης.

Το Παιδικό Χωριό SOS Θράκης αποτελείται :

Από έξι σπίτια οικογενειών SOS με αντίστοιχους κοινόχρηστους χώρους και γραφεία.

Από ένα Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας

Από ένα Κέντρο Ημέρας για παιδιά με ειδικές ανάγκες

Οι υπαίθριες εγκαταστάσεις περιλαμβάνουν: εκκλησάκι του Αγίου Κωνσταντίνου, παιδική χαρά, γήπεδο με κερκίδες, αγροκαλλιέργειες(ανθόκηπος, περιβολάκι, κ.ά.), κατάστημα/αποθηκευτικούς χώρους και εγκατάσταση βιολογικού καθαρισμού.

Στο Παιδικό Χωριό SOS Θράκης συνδυάζεται, για πρώτη φορά, το πρόγραμμα μακρόχρονης φιλοξενίας παιδιών με την παροχή κοινωνικών υπηρεσιών προληπτικού χαρακτήρα σε οικογένειες της ευρύτερης περιοχής.

Τι είναι το Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας

Πρόκειται για μία κοινοτική δομή του Παιδικού Χωριού SOS Θράκης, που ξεκίνησε τη λειτουργία της το Σεπτέμβριο του 2009 και καλύπτει οικογένειες και παιδιά από την Αλεξανδρούπολη μέχρι και τις Φέρες. Παρέχει υπηρεσίες με στόχο τη συμβουλευτική υποστήριξη σε γονείς και παιδιά, την πρόληψη, διάγνωση και θεραπεία ψυχοσυναισθηματικών δυσκολιών στην οικογένεια καθώς και την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας πάνω σε θέματα ψυχικής υγείας παιδιών και εφήβων. Λειτουργεί σε ανεξάρτητο κτίριο 350 τ.μ., εντός του Παιδικού Χωριού SOS. Το προσωπικό του Κέντρου αποτελούν: παιδοψυχίατρος, ψυχοπαιδαγωγός, κοινωνικός λειτουργός και λογοθεραπευτής.

Τι είναι το Κέντρο Ημέρας για ΑΜΕΑ

Το Κέντρο Ημέρας αποτελεί καινοτόμο πρόγραμμα (μόνο στο παιδικό χωριό στο Αρίστηνο), που έχει ως στόχο την προώθηση της αυτονομίας και της κοινωνικής ένταξης ατόμων με αναπηρία και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής αυτών και των οικογενειών τους. Αφορά νεαρά άτομα με αναπηρία ηλικίας 16-30 ετών που διαμένουν στην ευρύτερη περιοχή της Αλεξανδρούπολης. Λειτουργεί σε αυτόνομο κτίριο σύγχρονων προδιαγραφών, 300 τ.μ., εντός του Παιδικού Χωριού SOS Θράκης. Παρέχει προγράμματα που λειτουργούν σε γνωστικό και ψυχοκοινωνικό επίπεδο, ενισχύοντας δεξιότητες καθημερινής διαβίωσης και προεπαγγελματικής κατάρτισης.

Οι υπηρεσίες του Κέντρου Ημέρας περιλαμβάνουν την εκτίμηση ψυχοκοινωνικών, μαθησιακών δεξιοτήτων καθώς και των δυνατοτήτων για επαγγελματική κατάρτιση. Επίσης, παρέχεται η δυνατότητα ψυχολογικής υποστήριξης των ατόμων και των οικογενειών τους.

Το Κέντρο Ημέρας στελεχώνεται από διεπιστημονική ομάδα αποτελούμενη από κοινωνική λειτουργό, ψυχολόγο, ειδική παιδαγωγό, λογοθεραπεύτρια, εργοθεραπεύτρια, νοσηλεύτρια, μουσικοθεραπεύτρια, κεραμίστρια, γραφίστα, εικαστικό, καθηγήτρια πληροφορικής, θεάτρου και εκπαιδεύτρια φυτικής και ζωικής παραγωγής.

Τα εργαστήρια του Κέντρου Ημέρας έχουν θεραπευτικό σκοπό και στελεχώνονται από εξειδικευμένο προσωπικό. Λειτουργούν Εργαστήρια Η/Υ, Γραφιστικής, Εικαστικών – Δημιουργικής Απασχόλησης, Κίνησης και Άθλησης, Θεατρικών Δρώμενων, Κεραμικής και Κηπουρικής.

Λειτουργεί έξι μέρες την εβδομάδα και εξυπηρετεί 50 άτομα ημερησίως. Απασχολεί δε περισσότερους από 20 συνεργάτες.

Πώς μπορώ να βοηθήσω το έργο του Παιδικού Χωριού SOS Θράκης

Το έργο των Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδος στηρίζεται αποκλειστικά και μόνο στις μικρές ή μεγάλες δωρεές που προσφέρουν ιδιώτες, εταιρείες και Οργανισμοί.

Μπορώ να βοηθήσω το έργο του Παιδικού Χωριού SOS Θράκης με τους εξής τρόπους:

Με κατάθεση σε λογαριασμούς στις παρακάτω Τράπεζες:
ALPHA BANK: IBAN GR 03 0140 1010 1010 0210 1161 787
ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: IBAN:GR 40 0172 0260 0050 2602 0155 199

Με χρέωση της πιστωτικής κάρτας VISA, MASTERCARD, AMERICAN EXPRESS

Με επίσκεψη στο Παιδικό Χωριό SOS Θράκης , στο Αρίστηνο

Μετά από την κατάθεση της δωρεάς στην Τράπεζα ή τη χρέωση της πιστωτικής, για να αποσταλεί απόδειξη δωρεάς, επικοινωνία στα τηλέφωνα: 25510-51890 και 51856 ή στο 210-3313661-3.

Αγοράζοντας ένα πλακάκι (100 Ευρώ), όπου θα χαραχθεί το όνομά σας ή το όνομα αγαπημένων σας προσώπων ή ακόμη και το όνομα του σχολείου, των παιδιών σας ή του συλλόγου σας και θα γίνει «θεμέλιο» αγάπης, στον περίβολο της εκκλησίας του Χωριού.

Με το να γίνω «Ανάδοχος» στα Παιδικό Χωριό SOS

• Ο «Ανάδοχος» με τη δωρεά του συμμετέχει στα έξοδα ανατροφής ενός συγκεκριμένου παιδιού, του οποίου το όνομα γνωρίζει.

• Αναλαμβάνει την ηθική δέσμευση να καταβάλει ετησίως, σε Τραπεζικό λογαριασμό του Σωματείου, το ποσό των 300,00 €, για όσο διάστημα το παιδί προστατεύεται από τα Παιδικά Χωριά SOS.

• Ο «Ανάδοχος» έχει τη δυνατότητα να επιλέξει το φύλο και την ηλικία του παιδιού καθώς και το Παιδικό Χωριό SOS στο οποίο διαμένει.

• Ο «Ανάδοχος» ενημερώνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα για την πρόοδο και την εξέλιξη του παιδιού. Μπορεί να το επισκέπτεται 1 ή 2 φορές το χρόνο, έπειτα από συνεννόηση με τον Διευθυντή του Χωριού και τη Μητέρα SOS.

• Η αναδοχή δεν δίνει το δικαίωμα στον «Ανάδοχο» να συνοδεύει το παιδί εκτός Χωριού ή να το φιλοξενεί στο σπίτι του και δεν σημαίνει υιοθεσία ή βάπτιση.

Με δωρεές σε είδος

Οι καθημερινές ανάγκες ενός Παιδικού Χωριού σε είδη είναι πολλές και αφορούν από την ανάγκη ενός παιδιού για ένδυση, διατροφή, εκπαίδευση, φάρμακα έως τις ανάγκες λειτουργίας ενός σπιτιού.

Είδη όπως: καινούρια παπούτσια, είδη παιδικού ρουχισμού, κάθε είδος τροφίμων που δεν χρειάζεται άμεσα ψυγείο (λάδι, γάλα εβαπορέ, ρύζι κλπ), είδη καθαριότητας σπιτιού (σκόνη πλυντηρίου, χαρτί υγείας κλπ), εκπαιδευτικά βοηθήματα, γραφική ύλη, καινούρια σεντόνια, πετσέτες κλπ και γενικώς είδη εξοπλισμού σπιτιού, καινούριες ή ελάχιστα μεταχειρισμένες ηλεκτρικές συσκευές (ψυγεία, κουζίνες κλπ).

Για περισσότερες πληροφορίες, καθώς οι ανάγκες διαφοροποιούνται συνεχώς, επικοινωνήστε με την κ. Αργύρη Μαυρογιάννη, τηλ. 25510-51890 ή e-mail: sosthraki@sos-villages.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.