Αναλυτικά, αναφέρει στην επιστολή του ο Σύλλογος:
Κύριε Δήμαρχε κύριε Αντιδήμαρχε
Στη Ρόδο που κατ’ εξοχή η οικονομία της στηρίζεται στον τουρισμό ένα 10% με 12% των επισκεπτών είναι άτομα με αναπηρία πέρα από τους μόνιμους κατοίκους του νησιού.
Έχουν δικαίωμα να απολαμβάνουν τις παραλίες μας. να επισκέπτονται την Μεσαιωνική Πόλη, τους Αρχαιολογικούς χώρους και γενικά όλο το νησί.
Ήδη από το 1992 κυκλοφορεί ειδικό διαμορφωμένο όχημα (ΤΑΞΙ) για την ασφαλή μετακίνηση των ατόμων με κινητικές αναπηρίες που κατοικούν στη Ρόδο ή την επισκέπτονται ιδιοκτησίας του Συλλόγου μας. Αρκετά ξενοδοχεία έχουν συμπεριλάβει το ΤΑΞΙ στις ιστοσελίδες τους όπως η παρακάτω http://www.katalogando. net/catalogs/(1-100140/#7.
Τα άτομα με κινητική αναπηρία είναι αδύνατον να περπατήσουν την Παλιά Πόλη. Είμαστε και μείς αντίθετοι στην είσοδο των αναπηρικών οχημάτων σε ένα παγκόσμιο μνημείο. Η λύση που υπάρχει είναι η αγορά τριών τεσσάρων ηλεκτρικών αναπηρικών καροτσιών των οποίων η μέγιστη ταχύτητα είναι 10 km/h και το κόστος αγοράς ανέρχεται σε 3.000 ευρώ περίπου το ένα.
Τη διαχείρηση τους μπορεί να την αναλάβει η Δημοτική Επιχείρηση ΡΟΔΑ ή το γραφείο ΑΜΕΑ του Δήμου Ροδίων ή ο Σύλλογος ατόμων με Αναπηρία Επαρχίας Ρόδου.
Η επισκεψιμότητα σε Αρχαιολογικούς Χώρους μπορεί να γίνεται με ασφάλεια με την προμήθεια ενός φορητού αναβατορίου σκαλών ώστε τα άτομα με κινητική αναπηρία να μπορούν να επισκέπτονται το μουσείο, το παλάτι των Ιπποτών και άλλους χώρους. Το κόστος αγοράς του ανέρχεται στο ποσό των 5.800 ευρώ περίπου.
Ένα τρίτο θέμα είναι η πρόσβαση στις παραλίες της πόλης μας.
Είναι εύκολο να γίνουν προσβάλαμε δύο σημεία, το ένα στην παραλία που είναι ανάμεσα στο «ΜΕΛΤΕΜΙ» και το «ΝΟΡ» και το άλλο απέναντι από το άγαλμα του ΔΙΑΓΟΡΑ.
Η τεχνολογία που μπορείτε γρήγορα και άνετα να χρησιμοποιηθεί είναι η ίδια που έγινε στην παραλία του Γενναδίου από τον τότε δήμαρχο και σημερινό αντιδήμαρχο Μανώλη Σαββή.
Πηγή: http://www.rodiaki.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.