Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Αναζητούνται λύσεις για το ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να λειτουργήσει το ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ με τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις αναζητούν οι αρμόδιοι σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας.

Έτσι, χθες πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο γραφείο του υφυπουργού Υγείας, Μιχάλη Τιμοσίδη, στην οποία συμμετείχαν ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μανώλης Όθωνας, η αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου, Μαίρη Λιονή, ο δήμαρχος Ρεθύμνου, Γιώργος Μαρινάκης, ο πρόεδρος του ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ, Νίκος Ντακάκης και η διευθύντρια του κέντρου, Αθηνά Ανδρεάδου, ενώ παρών ήταν και ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου, Γιώργος Κατριβάνος.

Οι φορείς του Ρεθύμνου επεσήμαναν στον υφυπουργό τα σοβαρά προβλήματα του κέντρου, που έχουν να κάνουν κυρίως με την απουσία προσωπικού, ωστόσο δε λείπουν και τα κτηριακά ζητήματα. Το δυσάρεστο είναι ότι προοπτική μετάταξης προσωπικού δεν διαφαίνεται – αφού ούτως ή άλλως προσλήψεις λόγω μνημονίου δεν γίνονται. Εξετάστηκε η λίστα των ενδιαφερομένων για μετάταξη και διαπιστώθηκε ότι δεν υπάρχει ούτε ένας υπάλληλος που να επιθυμεί μετάταξη σε υπηρεσία του Ρεθύμνου!

Πάντως, όπως τόνισε ο κ. Ντακάκης στην Κρητική Επιθεώρηση, υπάρχει η προοπτική κάλυψης κάποιων θέσεων με συμβάσεις ενός χρόνου από επικουρικό προσωπικό. Μάλιστα, ήδη έχει προσληφθεί ένας υπάλληλος με αυτόν τον τρόπο και τις επόμενες ημέρες αναμένεται μία ακόμα τέτοια πρόσληψη, ενώ η διοίκηση του κέντρου περιμένει ενημέρωση για δύο ακόμα θέσεις. Στο μεταξύ, σε συνάντηση που είχε στη συνέχεια με τη γενική γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας, Άννα Στρατινάκη ο πρόεδρος του ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ, συζήτησαν να προωθηθεί άμεσα η μετάταξη ενός διοικητικού υπαλλήλου από υπηρεσία εκτός νομού, που έχει ζητήσει να έρθει στο κέντρο.
Εξετάζεται ακόμα το ενδεχόμενο σύναψης προγραμματικής σύμβασης με τον δήμο Ρεθύμνου, προκειμένου να διερευνηθεί η δυνατότητα καλύτερης λειτουργίας του κέντρου.

Σε ό,τι αφορά στα προβλήματα του κτηρίου, η αποκατάστασή τους θα γίνει από την Περιφέρεια Κρήτης, στην αρμοδιότητα της οποίας έχει περάσει η διαχείριση των κτηρίων.
Τόσο ο υφυπουργός, όσο και οι κ.κ. Λιονή, Μαρινάκης και Ντακάκης έφυγαν με θετική διάθεση από το υπουργείο, καθώς τονίστηκε ότι θα γίνει κάθε δυνατή προσπάθεια για να λειτουργήσει το κέντρο και να προσφέρει έργο στα άτομα με αναπηρία της Κρήτης.

Κοντά στις κεντρικές διοικήσεις;


Στο μεταξύ, προβληματισμό δημιουργεί το γεγονός ότι στις προθέσεις του Υπουργείου είναι να προχωρήσει τις αλλαγές στις διοικήσεις των ιδρυμάτων υγείας και πρόνοιας, που προβλέπουν μία ενιαία διοίκηση σε επίπεδο Περιφέρειας Κρήτης. Αυτό σημαίνει ότι δεν αποκλείεται σύντομα οι υπηρεσίες πρόνοιας, όπως το ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ, το γηροκομείο κλπ., να μην έχουν διοικητικά συμβούλια και να διοικούνται κεντρικά.

Θέμα χρόνου η άδεια σκοπιμότητας για το γηροκομείο


Με την ευκαιρία της συνάντησης στο υπουργείο, η αντιπεριφερειάρχης, κα Λιονή ρώτησε πού βρίσκεται η διαδικασία για τη χορήγηση της άδειας σκοπιμότητας για το έργο της επέκτασης του γηροκομείου Ρεθύμνου. Ο φάκελος του έργου έχει ήδη φτάσει στο Υπουργείο και έχει μάλιστα πρωτοκολληθεί και σύμφωνα με τον Γ.Γ. του υπουργείου είναι θέμα χρόνου η υπογραφή της άδειας σκοπιμότητας. Στη συνέχεια, η περιφερειακή ενότητα Ρεθύμνου θα προωθήσει τον φάκελο για ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.