Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2010

Χονγκ-Κονγκ: Το πολύ ίντερνετ φέρνει μυωπία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Όλο και περισσότεροι μαθητές Δημοτικού στο Χονγκ Κονγκ εμφανίζουν μυωπία επειδή περνούν τέσσερις ώρες την ημέρα παίζοντας video games ή χρησιμοποιώντας ηλεκτρονικό υπολογιστή, όπως ανακοίνωσαν σήμερα γιατροί.

Τα στατιστικά φανερώνουν πως τα κρούσματα μυωπίας μεταξύ μαθητών του Δημοτικού σχολείου αυξάνονται με ρυθμό 10% τον χρόνο, σύμφωνα με την Ένωση Οπτομετρών. Η έρευνα της Ένωσης που περιλαμβάνει συνεντεύξεις 800 μαθητών Δημοτικού διαπιστώνει ότι τα παιδιά περνούν κατά μέσο όρο τέσσερις ώρες την ημέρα μπροστά από την οθόνη του υπολογιστή.

Ο πρόεδρος της Ένωσης, Κένεθ Λαμ, είπε ότι τα παιδιά κινδυνεύουν να αναπτύξουν σοβαρά οφθαλμολογικά προβλήματα στη μετέπειτα ζωή τους, αν οι γονείς δεν αναλάβουν δράση ώστε τα παιδιά τους να απαλλαγούν από την επικίνδυνη συνήθεια.

Να σημειωθεί πως νωρίτερα μέσα στη χρονιά, μία άλλη έρευνα από το κινεζικό πανεπιστήμιο του Χονγκ Κονγκ αποφάνθηκε ότι η μυωπία τριπλασιάστηκε την τελευταία δεκαετία μεταξύ των παιδιών προσχολικής ηλικίας.

Ποσοστό μεγαλύτερο του 6% των μαθητών νηπιαγωγείου διαπιστώθηκε ότι έχει μυωπία σε σύγκριση με 2,3% που ήταν το ποσοστό πριν από μία δεκαετία. Οι ερευνητές το αποδίδουν στην πολύωρη παρακολούθηση τηλεόρασης και στην πολύωρη παραμονή μπροστά από την οθόνη του υπολογιστή.

Εν τω μεταξύ, στο Χονγκ Κονγκ καταγράφεται ήδη ένα από τα υψηλότερα ποσοστά μυωπίας στον κόσμο και σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη το 17% των μαθητών όταν ξεκινούν το Δημοτικό και το 53% όταν το ολοκληρώνουν έχουν μυωπία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.