Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2010

Φυλλικό οξύ και σίδηρος για… έξυπνα παιδιά

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ερευνητές από τη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Johns Ηopkins υποστηρίζουν, ότι η λήψη φυλλικού οξέος και σιδήρου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, μπορεί να οδηγήσει στη γέννηση εξυπνότερων παιδιών με καλύτερο έλεγχο των κινήσεών τους.
Οι ερευνητές μελέτησαν τα παιδιά γυναικών που ζουν σε μη αστικές περιοχές του Νεπάλ και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης έπαιρναν φυλλικό οξύ και σίδηρο. «Ο σίδηρος είναι ιδιαίτερα κρίσιμος παράγοντας στην ανάπτυξη του κεντρικού νευρικού συστήματος» αναφέρουν οι ερευνητές στο άρθρο τους που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση της Αμερικανικής Ιατρικής Ένωσης.
Η έλλειψη σιδήρου αποτελεί την πιο διαδεδομένη διατροφική ανεπάρκεια στον πλανήτη, αφού υπολογίζεται ότι περίπου δύο δισεκατομμύρια άνθρωποι δεν λαμβάνουν σίδηρο μέσω της διατροφής τους.

Οι ειδικοί αναφέρουν ότι η έλλειψη σιδήρου και μάλιστα από την αρχή της ζωής ενός ανθρώπου μπορεί να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στην ανάπτυξη του νευρικού συστήματος, στη βιοχημεία αλλά και στον μεταβολισμό του, επηρεάζοντας τελικά τόσο την πνευματική του ανάπτυξη όσο και την κινητικότητά του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.