Κυριακή 3 Ιουλίου 2016

Capital Controls: Tι εξετάζεται για νέες καταθέσεις και εισαγωγικές επιχειρήσεις

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Την εξαίρεση των νέων καταθέσεων από τους περιορισμούς στην κίνηση κεφαλαίων θα αφορά κατά κύριο λόγο η περαιτέρω χαλάρωση των capital controls που αναμένεται το επόμενο χρονικό διάστημα.

Όπως αναφέρει το «Βήμα της Κυριακής», το θέμα εξετάζει ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο οποίος έχει στα χέρια του την θετική εισήγηση από την Τράπεζα της Ελλάδος, ενώ πράσινο φως έχει δώσει και η Κομισιόν.

Με τις προωθούμενες αλλαγές κάθε ευρώ εκτός τραπεζικού συστήματος, το οποίο θα επιστρέψει στις τράπεζες, θα είναι ελεύθερο να μετακινείται χωρίς κανέναν απολύτως περιορισμό. Η απελευθέρωση δεν θα αφορά νέες καταθέσεις που προέρχονται από μισθοδοσία ή συντάξεις.

Παράλληλα θα υπάρξει περαιτέρω χαλάρωση των περιορισμών για τις εισαγωγικές επιχειρήσεις. Σήμερα κάθε συναλλαγή άνω των 10.000 ευρώ απαιτεί μια «βαριά» γραφειοκρατική διαδικασία.

Με την αλλαγή θα αυξηθεί πιθανότατα στις 50.000 ευρώ. Ωστόσο η επιχείρηση θα πρέπει να είναι σε θέση, όταν της ζητηθεί, να αποδείξει ότι η συναλλαγή αφορούσε εισαγωγές αγαθών.

Από την άλλη δεν θα υπάρξει αλλαγή στο εβδομαδιαίο όριο αναλήψεων των 420 ευρώ.


Πηγή: http://www.enikonomia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.