Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016

Λύση μετά τις διαμαρτυρίες για το Ειδικό Γυμνάσιο Πύργου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Πύργος: Δημητρέλλος: Ρατσιστική συμπεριφορά…


Ως ρατσιστικό, αδιανόητο και αντικοινωνικό χαρακτήρισε, μιλώντας στην ΕΡΤ Πύργου, το φαινόμενο της αντίδρασης γονέων του 2ου Γυμνασίου Αμαλιάδας, που αρνούνται τη φιλοξενία των παιδιών του Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου στο πρώην κτίριο του 2ου Λυκείου της πόλης, ο διευθυντής Β/θμιας Εκπαίδευσης Ηλείας Βασ. Δημητρέλλος. Φανερά αγανακτισμένος, είπε ότι μετά από αυτό «ναυάγησε» η συμφωνία με τον δήμαρχο Ηλιδας Χρήστο Χριστοδουλόπουλο για τη στέγαση του Ειδικού Γυμνασίου και αναζητείται πλέον άλλη λύση, από την αρχή. Απογοητευμένος και ο πρόεδρος του Συλλόγου των παιδιών ΑΜΕΑ Γιάννης Παπαδάτος, που επίσης μίλησε στην ΕΡΤ Πύργου. Υπενθύμισε την υποχρέωση και την ευαισθησία που πρέπει να δείξουν οι δήμοι και η πολιτεία για να λυθεί επιτέλους το στεγαστικό πρόβλημα του Ειδικού Σχολείου.

---------

Στον χώρο του 2ου Γυμνασίου Αμαλιάδας μεταστεγάζεται το Ειδικό Γυμνάσιο Πύργου


Σύμφωνα με πληροφορίες το Ειδικό Γυμνάσιο Πύργου θα μεταστεγαστεί στον χώρο όπου στεγάζεται και το 2ο Γυμνάσιο Αμαλιάδας.

Στο θέμα αυτό τοποθετήθηκε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Γυμνασίου Αμαλιάδας με σχετική ανακοίνωση, η οποία αναφέρει: «Κάνουμε γνωστό ότι ο Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του 2ου Γυμνασίου Αμαλιάδας: α)ουδέποτε ενημερώθηκε επίσημα από τους αρμόδιους θεσμικούς φορείς σχετικά με την μεταστέγαση του Ειδικού Γυμνασίου Πύργου στο χώρο που στεγάζεται και το 2ο Γυμνάσιο Αμαλιάδας και β) ουδέποτε κλήθηκαν τα μέλη του σε κάποια σύσκεψη που αφορούσε στο συγκεκριμένο θέμα.

Γι’αυτό άλλωστε και δεν συγκλήθηκε ποτέ η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου γονέων για το παραπάνω ζήτημα.

Συνεπώς, τα σχόλια περί ρατσιστικής, αντιπαιδαγωγικής ή αντικοινωνικής συμπεριφοράς σαφώς και δεν αντιπροσωπεύουν το Σύλλογο, επειδή όντως τα σχολεία (όπως αναφέρθηκε σε κάποιο άρθρο εφημερίδας) δεν είναι «ούτε προίκα, ούτε τσιφλίκι κανενός»- μηδενός εξαιρουμένου».


Πηγή: http://www.ert.gr και http://amaliadanews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.