Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016

Μέτρα και ενέργειες της τοπικής αυτοδιοίκησης και άλλων υπηρεσιών προς όφελος των πολιτών

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μέτρα για τον καύσωνα από τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών

«Καυτό» προβλέπεται το τριήμερο με θερμοκρασίες έως και 41 βαθμούς.

Ενόψει του επικείμενου καύσωνα, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών υπενθυμίζει στους πολίτες τα βασικά προληπτικά εκείνα μέτρα τα οποία θα είναι φρόνιμο να ακολουθήσουν για την αποφυγή δυσάρεστων συνεπειών.
  1. Αποφυγή έκθεσης στον ήλιο και παραμονή σε σκιασμένους και δροσερούς χώρους. Σε περίπτωση αναγκαστικής έκθεσης στον ήλιο πρέπει να χρησιμοποιείται καπέλο ή γενικά κάλυμμα κεφαλής. Η ένδυση να αποτελείται κατά προτίμηση από λεπτά, ευρύχωρα, ανοιχτόχρωμα, κυρίως βαμβακερά ενδύματα.
  2. Αποφυγή, κατά το δυνατό, σωματικής κόπωσης.
  3. Άφθονη λήψη δροσερού νερού ή φυσικών χυμών. Αποφυγή σακχαρούχων, ανθρακούχων ποτών.
  4. Λήψη ελαφράς, άλιπης, αλατισμένης τροφής, κατανεμημένης σε μικρά συχνά γεύματα. Αποφυγή οινοπνευματωδών ποτών.
  5. Συχνά δροσερά λουτρά, τοποθέτηση ψυχρών επιθεμάτων.
  6. Οι ευρισκόμενοι σε φαρμακευτική αγωγή και ιδίως όσοι λαμβάνουν διουρητικά, ηρεμιστικά, αντιυπερτασικά, αντιϊσταμινικά, Β΄ αναστολείς κ.λ.π. φάρμακα πρέπει να βρίσκονται σε διαρκή επαφή με τους θεράποντες γιατρούς τους προκειμένου να λαμβάνουν τις ανάλογες οδηγίες.
  7. Επίσης, σε διαρκή επαφή με τους γιατρούς τους πρέπει να βρίσκονται όσοι πάσχουν από νοσήματα του καρδιαγγειακού, κεντρικού νευρικού και αναπνευστικού συστήματος, οι διαβητικοί, νεφροπαθείς, αλκοολικοί καθώς και οι πάσχοντες από πάσης φύσεως βαρέα νοσήματα.
  8. Οι κάτοικοι του κέντρου της Αθήνας να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στις περιοχές του κέντρου που διακρίνονται από υψηλή ατμοσφαιρική ρύπανση και αυξημένη κυκλοφορία.
  9. Οι μόνιμοι κάτοικοι του κέντρου της Αθήνας είναι προτιμότερο τις θερμές ώρες της ημέρας να παραμένουν, με κλειστά παράθυρα, στο σπίτι τους και να χρησιμοποιούν ανεμιστήρες ή κλιματιστικές συσκευές.

Τέλος, τονίζουμε ότι οι ευπαθείς κατηγορίες πληθυσμού είναι τα βρέφη, τα παιδιά προσχολικής ηλικίας, οι υπερήλικες καθώς και οι εργάτες, αγρότες, αθλητές κ.λ.π.

Κατά συνέπεια ιδίως αυτοί, αλλά και όλοι οι υπόλοιποι οφείλουν να επικοινωνήσουν αμέσως με το γιατρός τους ή τις υγειονομικές αρχές εφόσον εμφανίσουν και το παραμικρό σύμπτωμα το οποίο ενδεχομένως είναι αποτέλεσμα των καιρικών συνθηκών όπως ζάλη, κεφαλαλγία, ίλιγγο, υπνηλία, διαταραχές συμπεριφοράς, ναυτία, εμετούς, κράμπες κ.λ.π.

-------------

Σφραγίστηκαν εγκαταστάσεις εταιρείας με επικίνδυνα χημικά απόβλητα


«Κανένα περιθώριο ανοχής για όποιον παρανομεί και λειτουργεί εις βάρος του περιβάλλοντος και της υγείας μας...», δήλωσε ο Κώστας Μπακογιάννης, μετά τον έλεγχο που έκαναν ο υπάλληλοι της Περιφέρειας.

Σφραγίστηκαν σήμερα οι εγκαταστάσεις (αποθήκες) της εταιρείας "Λουφάκης Ανώνυμη Βιομηχανική και Εμπορική Εταιρεία Χημικών", στα Οινόφυτα Βοιωτίας.

Στις εγκαταστάσεις της, όπου διενήργησαν έλεγχο οι αρμόδιοι υπάλληλοι της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας έπειτα από καταγγελίες, εντοπίστηκε ποσότητα επικίνδυνων αποβλήτων τα οποία αποθήκευε για λογαριασμό εταιρείας η οποία δραστηριοποιείται στην διαχείριση αποβλήτων, επικίνδυνων και μη.



Η αποθήκευση των συγκεκριμένων υλικών έγινε κατά παράβαση της άδειας που έχει χορηγηθεί στην εταιρεία από την Διεύθυνση Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας. Ο προσωρινός υπεύθυνος της εταιρείας συνελήφθη από τις αρχές με την διαδικασία του αυτοφώρου.

Για τον έλεγχο και τον εντοπισμό της ποσότητας αποβλήτων ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης δήλωσε:

«Έχουμε ξεκινήσει ήδη την τεράστια προσπάθεια εξυγίανσης του Ασωπού. Στο πλαίσιο αυτό, δηλώνω κατηγορηματικά ότι δεν υπάρχει κανένα περιθώριο ανοχής για όποιον παρανομεί και λειτουργεί εις βάρος του περιβάλλοντος και της υγείας μας. Οι έλεγχοι εντατικοποιούνται και καλώ τους πάντες να συμμορφωθούν. Κανένας δεν θα μπορέσει να σταθεί ως εμπόδιο σε αυτό που θέλουν να κάνουν όλοι οι πολίτες της Στερεάς Ελλάδας, να δώσουν τέλος στην καταστροφή του Ασωπού και ολόκληρης της περιοχής».







-------------

Έτοιμα για τις φωτιές τα αεροσκάφη τύπου PZL στο αεροδρόμιο της Λαμίας

θα παραμείνουν έως τις αρχές Σεπτεμβρίου.

Ολοκληρώθηκε σήμερα ο αντιπυρικός σχεδιασμός στη Στερεά Ελλάδα, με την άφιξη των δύο αεροσκαφών τύπου PZL στο αεροδρόμιο της Λαμίας.

Τα δύο μικρά αεροσκάφη, τα οποία έχουν τη δυνατότητα να κουβαλήσουν 2,5 τόνους νερό, είναι ευέλικτα και μπορούν να αντιμετωπίσουν πολύ νωρίς τις πυρκαγιές, πριν αυτές πάρουν έκταση.

Την τελευταία δεκαετία, που τα συγκεκριμένα αεροσκάφη μετέχουν κάθε καλοκαίρι στην αντιπυρική προσπάθεια, έχουν περιοριστεί οι μεγάλες πυρκαγιές, καθώς έχουν συμβάλλει τα μέγιστα στην αντιμετώπισή τους.

Τα αεροσκάφη θα παραμείνουν στο αεροδρόμιο της Λαμίας έως τις αρχές Σεπτεμβρίου, ανάλογα τις καιρικές συνθήκες, ενώ, εκτός από τη Φθιώτιδα, καλύπτουν με τις πτήσεις τους ένα μεγάλο τμήμα της Εύβοιας, ιδιαίτερα στη βόρεια Εύβοια, καθώς και τμήματα της Ευρυτανίας, της Φωκίδας και της Βοιωτίας.

-------------

Σάλπαρε για Σκόπελο το πρώτο πλοίο της γραμμής Θεσσαλονίκη - Σποράδες


Η Hellenic Seaways ξεκίνησε από σήμερα να συνδέει ακτοπλοϊκά τη Θεσσαλονίκη με την Σκιάθο, την Σκόπελο και την Αλόννησο. Πολλοί ήταν οι Θεσσαλονικείς, οι οποίοι αποφάσισαν να ταξιδέψουν στις Σποράδες για τις διακοπές τους και άρχισαν να επιβιβάζονται από τις 8:20, ενώ το πλοίο σάλπαρε λίγο μετά τις 9:00.

Πρόκειται για ένα πάγιο αίτημα των Δημοτικών Αρχών των νησιών να συνδεθούν με την Βόρεια Ελλάδα, όπως γινόταν και στο παρελθόν και αυτό επιτέλους πήρε "σάρκα και οστά".

Το Flying Cat 4, χωρητικότητας 440 επιβατών, είναι ένα υπερσύγχρονο επιβατηγό ταχύπλοο το οποίο αναπτύσσει ταχύτητα μέχρι και 40 κόμβους και συνδέει τη Θεσσαλονίκη με τις Σποράδες σε λιγότερο από τρεις ώρες.

Συγκεκριμένα, το δρομολόγιο θα ξεκινά από τη Θεσσαλονίκη καθημερινά στις 09:00, με κατεύθυνση Σκόπελο – Αλόννησο – Σκιάθο. Η επιστροφή θα γίνεται κάθε απόγευμα στις 19:10 από Σκιάθο με στάσεις σε Αλόννησο, Σκόπελο, και άφιξη στη Θεσσαλονίκη στις 22:45. Κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή το δρομολόγιο θα περιλαμβάνει και στάση στη Γλώσσα Σκοπέλου.

Να σημειωθεί ότι από τις 19 Ιουνίου ο Βόλος και η Βόρεια Ελλάδα θα συνδέονται και με το ανατολικότερο και μεγαλύτερο νησί των Βορείων Σποράδων, τη Σκύρο.

"Αγγίζει το 100% η πληρότητα"

Ο Γιάννης Δημητριάδης, Ναυτιλιακος πράκτορας με δηλώσεις του τόνισε ότι η πληρότητα αγγίζει το 100%: "Σήμερα είναι το πρώτο δρομολόγιο, σε μια σειρά δρομολογίων μέχρι τις 5 Σεπτεμβρίου καθημερινά. Γι αυτό το 3ήμερο η πληρότητα αγγίζει το 100%. Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από τον κόσμο, ειδικά για τις Σποράδες. Παρότι, μάλιστα, δεν είναι παραδοσιακός προορισμός 3ημέρου, η Θεσσαλονίκη έδειξε ότι επέλεξε τις Σποράδες".

Δείτε τα βίντεο του thestival.gr:






Πηγή: http://www.newsbeast.gr , http://www.lamiareport.gr , http://www.newsbeast.gr και http://thestival.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.