Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016

Σοκ για το Μουσικό Σχολείο Βαρθολομιού

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μόνο δέκα μαθητές ενεγράφησαν στην Α` Γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου Βαρθολομιού, γεγονός που πρέπει να προβληματίσει έντονα, όσους εμπλέκονται με την λειτουργία του. Ο σημαντικότερος ανασταλτικός παράγοντας για τους γονείς να εγγράψουν τα παιδιά τους στο Μουσικό Σχολείο, όπου γίνεται σπουδαίο έργο από τους εκπαιδευτικούς, είναι οι κτιριακές υποδομές του Σχολείου, που θυμίζουν περισσότερο αίθουσες εκστρατείας παρά εκπαιδευτικό κύτταρο.



Με βουρκωμένα μάτια ο διευθυντής του Μουσικού Σχολείου, αναφέρεται στο αβέβαιο μέλλον του Σχολείου, για το οποίο τόσο ο ίδιος, όσο και οι εκπαιδευτικοί έχουν δώσει αγώνες, για να είναι το Μουσικό Σχολείο υπόδειγμα και στολίδι του νομού Ηλείας. Ο π. Γεώργιος με δάκρυα στα μάτια δηλώνει: «Θέλω να εκφράσω το έντονο παράπονό μου, την πικρία μου, ως διευθυντής του Μουσικού Σχολείου, ως γονέας αφού ο πρώτος μου γιός Αλέξης φοιτεί στο Σχολείο και ως κληρικός για την κατάσταση που επικρατεί στο Σχολείο μας. Είμαι από τους παλαιότερους καθηγητές του Σχολείου, αφού έχω βρεθεί από λαϊκός εδώ, δηλαδή είμαι εδώ από τον Σεπτέμβριο του 1999. Ακούμε χρόνια τώρα για το κτίριο του Μουσικού Σχολείου, αλλά δεν υπάρχει πουθενά κτίριο. Από το 2008 βρισκόμαστε σε αυτά τα κουτιά και το νέο σχολικό έτος θα μας βρει πάλι εδώ. Οι αίθουσες αυτές είναι για λειτουργική χρήση πέντε ετών, δηλαδή υπήρχε εγγύηση μέχρι το 2013. Από τότε μέχρι σήμερα μπορεί να συμβεί οτιδήποτε σε βάρος της ασφάλειας των μαθητών και των εκπαιδευτικών ενώ τίθεται σοβαρό θέμα υγείας όλων μας.

Μόνο δέκα μαθητές ενεγράφησαν στην Α’ Γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου Βαρθολομιού, γεγονός που πρέπει να προβληματίσει έντονα, όσους εμπλέκονται με τη λειτουργία του. Ο σημαντικότερος ανασταλτικός παράγοντας για τους γονείς να εγγράψουν τα παιδιά τους στο Μουσικό Σχολείο, όπου γίνεται σπουδαίο έργο από τους εκπαιδευτικούς, είναι οι κτιριακές υποδομές του Σχολείου, που θυμίζουν περισσότερο αίθουσες εκστρατείας παρά εκπαιδευτικό κύτταρο.

«Χάνουμε το Σχολείο»

Με βουρκωμένα μάτια ο διευθυντής του Μουσικού Σχολείου, αναφέρεται στο αβέβαιο μέλλον του Σχολείου, για το οποίο τόσο ο ίδιος όσο και οι εκπαιδευτικοί έχουν δώσει αγώνες, για να είναι το Μουσικό Σχολείο υπόδειγμα και στολίδι του νομού Ηλείας. Ο π. Γεώργιος με δάκρυα στα μάτια δηλώνει: «Θέλω να εκφράσω το έντονο παράπονό μου, την πικρία μου, ως διευθυντής του Μουσικού Σχολείου, ως γονέας, αφού ο πρώτος μου γιος Αλέξης φοιτεί στο Σχολείο και ως κληρικός για την κατάσταση που επικρατεί στο Σχολείο μας. Είμαι από τους παλαιότερους καθηγητές του Σχολείου, αφού έχω βρεθεί από λαϊκός εδώ, δηλαδή είμαι εδώ από τον Σεπτέμβριο του 1999. Ακούμε χρόνια τώρα για το κτίριο του Μουσικού Σχολείου, αλλά δεν υπάρχει πουθενά κτίριο. Από το 2008 βρισκόμαστε σε αυτά τα κουτιά και το νέο σχολικό έτος θα μας βρεί πάλι εδώ. Οι αίθουσες αυτές είναι για λειτουργική χρήση πέντε ετών, δηλαδή υπήρχε εγγύηση μέχρι το 2013. Από τότε μέχρι σήμερα μπορεί να συμβεί οτιδήποτε σε βάρος της ασφάλειας των μαθητών και των εκπαιδευτικών, ενώ τίθεται σοβαρό θέμα υγείας όλων μας.

Η εικόνα που παρουσιάζει το Σχολείο είναι ανασταλτικός παράγοντας για τους γονείς. Η Α’ Γυμνασίου φέτος θα ξεκινήσει με 10 μαθητές! Αντιλαμβάνεστε τι σημαίνει αυτό! Ερχόμενοι οι γονείς εδώ, βλέπουν τις λυόμενες αίθουσες, οι οποίες φθείρονται με τον χρόνο, ενώ πολλοί από τους κατοίκους της περιοχής μιλούν για …παράγκες! Αυτό μας θλίβει!

Κρούω τον κώδωνα του κινδύνου προς κάθε αρμόδιο, προς κάθε υπεύθυνο για την κατάσταση που επικρατεί. Είναι κρίμα να χαθεί από το νομό ένα τέτοιο Σχολείο».

Αναφορές στην Περιφέρεια και τον Δήμο

Ο διευθυντής του σχολείου όπως και όλο το εκπαιδευτικό προσωπικό, δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους για τη λειτουργία του μοναδικού Μουσικού Σχολείου στην Ηλεία. Στόχος τους είναι να υπάρχει αξιοπρεπής εκπαιδευτική στέγη για τα περίπου 100 παιδιά που φοιτούν στο σχολείο. Οι εκπαιδευτικοί με κάθε ευκαιρία ενημέρωναν εγγράφως (και προφορικώς) τους αρμοδίους για την ανεπίτρεπτη εικόνα που παρουσιάζει το Μουσικό Σχολείο και έκρουαν τον κώδωνα του κινδύνου, αλλά φωνή βοώντος εν τη ερήμω.

Στις 13 Οκτωβρίου 2015 ο π. Γεώργιος είχε αποστείλει προς την Περιφερειακή Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης Δυτικής Ελλάδας, και συγκεκριμένα την προϊσταμένη του Τμήματος Επιστημονικής-Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Δ.Ε κ. Σοφία Χριστοπούλου, πολυσέλιδη αναφορά με θέμα τα προβλήματα του Μουσικού Γυμνασίου και Λυκείου.

Στην αναφορά του ο διευθυντής του Σχολείου σημείωνε μεταξύ άλλων: «Το μοναδικό Μουσικό Σχολείο του Νομού Ηλείας με έδρα το Βαρθολομιό είναι ιδιαίτερο σε ρόλο σχολείο με πολλές και αξιόλογες μουσικές εμφανίσεις και δραστηριότητες εντός και εκτός νομού. Παρά την προσφορά του όμως από το 1996 –έτος ίδρυσής του- στερείται στέγης, - ίσως και να είναι το πρώτο σε ηλικία αστέγου Μουσικού - ενώ από το 2008 στεγάζεται ακόμα σε λυόμενες αίθουσες οι οποίες εργοστασιακά έχουν πενταετή εγγύηση. Είναι εύκολο να αντιληφθεί ο οποιοσδήποτε τους κινδύνους που υπάρχουν για την υγεία μαθητών και διδασκόντων παρελθούσης της πενταετίας ταύτης. Η φθορά που έχουν υποστεί οι αίθουσες αυτές είναι εμφανέστατη (π.χ. διάβρωση και υποχώρηση πατωμάτων, εισροή όμβριων υδάτων από τις στέγες κ.λ.π.) και επιπλέον το ετήσιο κόστος συντήρησής τους ανέρχεται περίπου στα 2.500 ευρώ, ενώ η κατανάλωση ηλεκτρικού αυξάνει κατά πολύ – ειδικά στον κλιματισμό, καθώς και η συντήρησή του (400 ευρώ ετησίως περίπου)».

Ανάλογη αναφορά είχε αποστείλει και προς τον αντιδήμαρχο Παιδείας του Δήμου Πηνειού τον Οκτώβριο του 2014.


Πηγή: http://www.patrisnews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.